ERDOĞAN: "ÜLKE GENELİNDE PEK ÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini başarıyla tamamlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esenyurt ve İstanbul’daki evlatlarımız başta olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında karne sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepsinin tek tek gözlerinden öpüyorum” dedi.

Öğrencilere anne-baba şefkatiyle yaklaşan, onları en güzel şekilde yetiştirmeye çalışan, çocukların zihinlerini bilgiyle, ahlakla, erdemle ilmek ilmek dokuyan öğretmenlere de şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her türlü fedakârlığı gösterme pahasına evlatlarının eğitim-öğretiminden taviz vermeyen ebeveynlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğretmeni, öğrencisi, ailesi, idarecisi ve bakanlığıyla bir bütün olarak, eğitimde kalitenin daha da artması için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarımızın eğitime erişimini kolaylaştırma ve onların geleceğine sahip çıkma gayesiyle ülkemiz genelinde pek çok projeyi hayata geçirdik, durmadık usanmadık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm insanlığın gıptayla baktığı bir dünya şehri olan İstanbul’a ayrı bir önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Son 20 yılda İstanbul’umuza eğitim alanında toplam 90 milyarlık yatırım gerçekleştirdik. Sadece İstanbul’a, sadece eğitimde… Sevgili kardeşlerim, sevgili hemşerilerim, sadece bu sene şehrimize yaklaşık 17 milyar liralık yeni eğitim yatırımı yapıyoruz. Amacımız; İstanbul’un eğitimdeki performansıyla diğer vilayetlerimize örnek olmasını, öncülük yapmasını sağlamaktır. Son olarak, eğitim ordumuza kazandırdığımız 20 bin yeni öğretmenden 10 bininin atamasını İstanbul’a gerçekleştirdik. Zira İstanbul’a ayrı bir önem veriyoruz. Böylece şehrimizin öğretmen ihtiyacını büyük oranda gidermiş olduk. Öğretmen sayısındaki bu iyileşme sayesinde ortalama sınıf mevcutlarını çok daha aşağı çektik. Öğrencilik yıllarımıza sınıflarımızda öğrenci mevcudu neydi? 60,70,100 böyle durumlar vardı. Ama şimdi durum farklı.”

Esenyurt’un marka değerini artıracak, eğitim alanında ilçeyi cazibe merkezi hâline getirecek modern bir külliyenin inşasına başladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam 10 bin 791 metrekarelik büyüklüğe sahip bu eser, inşallah, Esenyurt’la birlikte İstanbul’umuzun medar-ı iftiharı olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.