Erek Dağı Caddesine ilk kazma vuruldu

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi Erek Dağı Caddesi'nde yapılacak yenileme (Prestij Cadde) çalışmaları kapsamında, bugünden itibaren çalışmalarına başladı.


Büyükşehir Belediyesi Erek Dağı Caddesi’nde yapılacak yenileme (Prestij Cadde) çalışmaları kapsamında, bugünden itibaren Van AVM ile Milli Egemenlik Caddesi arasındaki gidiş güzergahı 15 gün süreyle trafiğe kapatılacaktır.

 Çalışma uygulayacağımız kısmın trafiğe kapalı kaldığı süre içerisinde toplu taşıma araçları başta olmak üzere tüm sürücülerimizin alternatif güzergahları kullanmaları önem arz etmektedir.

Tamamıyla yenilecek olan Erek Dağı Caddesinde asfalt, yaya yolu, orta refüj, yağmur suyu drenaj hattı, dekoratif aydınlatmalar, kaldırım altında fiberoptik hattı, engelli yürüme bandı, otomatik sulama sistemi ve bisiklet yolu yapılması planlanıyor.

Mevsim şartlar da göz önüne alınarak yapılacak çalışmalarda kaldırımlarda andezit plaka ve bazalt küptaş kullanılırken, yeşil dokuya da büyük önem verilerek, yol kenarına çınar ağaçları, orta refüje ise ıhlamur ağaçları dikimi yapılacak.

Ayrıca kötü görüntü oluşturan mevcut elektrik hatlarının da VEDAŞ tarafından yer alınacağı çalışmaların sezon sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Tapan ve ilgili daire başkanlarının da eşlik ettiği Genel Sekreter Çelikel, bir süre caddeyi gezdikten sonra buradan ayrıldı.
 

büyükşehir belediyesi erek dağı cadde van haber van haberleri van gazetesi