Esnaflar İçin Yeni Düzenlemeler Yapılıyor

TAKİP ET

Van haber I Van haber İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, ilçede çeşitli incelemelerde bulunarak esnafın sesine kulak verdi.

İlçe genelinde aile, esnaf ve mahalle ziyaretlerini sürdüren Başkan V. Aslan, belediyenin yaptığı çalışmaları da yerinde incelemeye ve denetlemeye devam ediyor. Aslan, ilk olarak Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Ali Paşa Mahallesi Oğuz ve Reşit Güler Sokak bağlantılarında yeni yol açma çalışmalarını inceleyerek, birim çalışanlarından bilgi aldı. 
 Belediye tarafından yapılan çalışmalarla ilçeye yeni yollar ve yaşam alanları kazandırdıklarını kaydeden Belediye Başkan V. Sinan Aslan, “Belediyemiz bütün birimleriyle yoğun şekilde çalışıyor. Bizde çoğu zaman bu çalışmaları yerinde görüyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından kısa sürede birçok sokakta yeni yollar açtık. Bu açılan yollar şehrimizin kanayan yarası olan trafik sorununu bir nebze olsun rahatlatacak. Sokaklarımızın, caddelerimizin eski halini ve yeni halini karşılaştırdığımızda ne kadar yararlı bir iş yaptığımız ortaya çıkıyor zaten.” dedi.
 Başkan V. Aslan daha sonra Vali Mithat Bey Mahallesi, Kışla Yolu Sokak esnafıyla bir araya geldi. Esnaflar sokaktaki ışıklandırma sisteminin yenilenmesini, sokağın daha iyi aydınlatılmasını, araç parkıyla ilgi sorunların çözülmesini isterken, imar planı kapsamında yeni yolların açılmasını ve sokağın daha iyi temizlenmesini de taleplerine ekledi.
 Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan bu zamana kadar esnafların yararına, menfaatine olan hizmetler ve düzenlemeler yaptıklarını belirterek, “Esnafımızın talebini, sıkıntısını yerinde dinlemek için ziyaretlerimiz sürüyor. Bu zorlu süreçte yanlarındayız. Kanunun bize verdiği yetkiler ölçüsünde esnafımıza yararlı olmaya çalışıyoruz. Sokak aydınlatma taleplerini ilgili yerlere bildireceğiz. Yine araç parkıyla ilgili sorunu da Büyükşehir Belediyemize ileteceğiz. Buradaki imar planını inceleyeceğiz. İmara aykırı bir durum varsa bunu ortadan kaldıracağız.” diye konuştu.


VAN GAZETESİ




esnaflar i̇çin yeni düzenlemeler yapılıyor van gazetesi van haber fen i̇şleri müdürlüğü ali paşa ali paşa mahallesi mahalle reşit güler sokak kanun kaymakam sinan aslan esnaf fen i̇şleri vali mithat bey kışla yolu sokak kışla sokak büyükşehir belediyesi b