Eşref Bardur, 'VAN'DA 30 MİLYONLUK HİBE'

TAKİP ET

Mezopotamya Kalkınma ve Proje Danışmanlığı Van Bölge Koordinatörü Eşref Bardur, esnafın ve çiftçinin kafasındaki projelerin hızlı bir şekilde hayat bulması adına köprü görevi gördüklerini belirterek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Asıl amaçlarının devletin sunmuş olduğu teşviklerden vatandaşı haberdar etmek ve onların işlerini kolaylaştırmak olduğunu belirten Eşref Bardur şu ifadelerde bulundu: “Mezopotamya ve Kalkınma Ajansı'nda proje hazırlama, proje sunma ve danışmanlık gibi hizmetlerimiz var. Özellikle Kırsal alanda KOSGEB destekleri, Kalkınma Ajansı destekleri, Turizm Yatırım Teşvikleri, Tarım ve Hayvancılık TÜBİTAK destekleri, Web siteleri işlemleri gibi alanlarda hizmet veriyoruz.

Esnaf arkadaşlara, yeni iş kurmak isteyen girişimcilere destek olmak konusunda aracı oluyoruz. Asıl amacımız bu konuda esnafa az da olsa yardımcı olarak bölge halkına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır.  Kalkınmaya muhtaç bir bölge olduğumuz için bölgede ciddi eksiklikler var. Hele ki bu pandemi döneminde esnafın biraz daha ayakta kalabilmesi için, çiftçinin biraz daha ayakta kalabilmesi için bizde çaba sarf ediyoruz.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER

Esnafı ve çiftçiyi dinleyerek kafalarında nasıl bir plan olduğunu öğreniyoruz. Buna göre değerlendirip projelerini hazırlıyoruz. Böyle yaparak destek veren bakanlıkla esnaf arasında ya da çiftçi ile bakanlık arasında bir nevi aracı oluyoruz.

Vatandaş yeri geldiğinde kendini tam ifade edemediği için bize gelen kişilere aracı olarak eşlik ediyoruz. Yanımıza gelen vatandaşların yeni projesini hazırlayıp bulunduğu duruma, bütçesine, planına göre yönlendiriyoruz. Aynı zamanda girişimci bütçesi yoksa bunun projesini de hazırlayıp bakanlığa gönderiyoruz ve bu işlemi yaparken ücret dahi talep etmiyoruz. Bize ait olan yazılım ücretini bakanlık onaylandıktan sonra alıyoruz. 

Van Tarım bakanlığının Van 4.etap teşvik programını açıkladı. Bu da bize bir hafta önce gelen bir bilgiydi. Alt limiti 2 milyon olan üst limiti 30 milyona kadar olan destekler vardır. Çiftçiler, çiftlik kurmak isterse İnşaat malzemesinde %50 hibe, tarım araç gereçlerinde %50 hibe gibi projeler mevcut. Yeter ki çiftçi gelip böyle bir proje yapmak istediğini söylesin. Bu konuyla hangi bakanlık ilgileniyorsa program dahilinde resmi bir şekilde önüne sunacağız. 



Van hem turizm açısından hem de konum açısından harika bir yer.  Şu anda bir tane vatandaşımızla irtibattayız. On dönümlük bir arsa üzerine Butik Otel tarzında bir otel açmayı düşünüyor. Şu an onun için çalışmalarımız var.  10 milyona yakın bir destek projesi var nasip olursa onu da gerçekleştireceğiz.  Bu projelerin de Van’ın turizmi açısından bir zenginlik kaynağı olacağına inanıyorum.


Van yatırıma susamış bir yer olduğu için özellikle üretim anlamında ciddi eksiklerimiz var. Van, mobilya üretiminde, tahtadan üretimde, cam üretiminde, maske üretiminde vb. üretimlerde ciddi eksikleri olan bir yer. Bu durumu toparlamak adına esnaflar, üretimde geleneksel dediğimiz piyasada gördüğümüz işlerin dışına çıkıp yoğunlaşırlarsa Van halkı için ciddi bir katkı sağlamış olurlar.

Devletin bizzat teşvik ettiği destekleri esnafa sunmak adına çalışmalar yapıyoruz. Devlet zaten teşvik veriyor ama halkın bilgisi ve haberi olmadığı için yararlanamıyor.  Bu noktada bizler de esnafı bilgilendirerek onları devletin sunduğu imkanlardan haberdar ediyoruz ve bunu yaparak da işlerini kolaylaştırmış oluyoruz.” dedi.

Projeler hakkında detaylı bilgi için: 0533 601 85 05

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
 

eşref bardur van vanda 30 milyon hibe van hibe mezopotamya