Evinde 'Van Otlu Peynir' olanlar artık zengin

TAKİP ET

Vanlı Vatandaş, önce Van otlu peynirini övdü ve sonra ise; alamadıkları için de 'sadece zenginler alabiliyor' diyerek sitemde bulundu.

Van ilinde yaşayan vatandaşların cevabı, “Van’ın simgesi haline gelen Van otlu peyniri artık zenginler alabiliyor…”denildi.

Van ilinde kış aylarında yerin altında çıkarılan kışlık Van otlu peynirine zam yapılmaya devam ediyor… Evinde otlu peynir olanlar artık zengin olarak görülmekte. Garibanın lezzeti olarak bilinen hemen hemen her evde sofraların vazgeçilmezi olan Van otlu peynirine rağbet azaldı ama fiyatları yükseldi. Kış otlu peyniri, yaz otlu peyniri hakkında Van Haber Gazetesi ve Van Gazetesi tarafından vatandaşlara sordu.

Van ili İpekyolu, Tuşba ilçelerinde Van Gazetesi tarafından yapılan röportajda, vatandaşlar, Van otlu peyniri artık zenginler alabildiğini, birçoğunun otlu peynir alma imkanın olmadığı vurgulandı.

Kahvaltının vazgeçilmezi kışlık Van otlu peynirini almak oldukça zorlaştı. 

VAN OTLU PEYNİR 2’E AYRILIR
Vatandaş,“Van ilinde birçok bitinin karışımı ile yapılan Van otlu peyniri aslında 2’e ayrılır. Bir, kışlık Van otlu peyniri; yani, yaz aylarından yapılan daha sonra toprağa gömülen otlu peynir. İki ise; yaz aylarında taze ve biraz daha gevrek otlu peynir. Vanlı olarak; bunları ancak sıralaya biliyoruz. Eskiden ücretsiz dağıtılan otlu peynir. Şimdi ise; paha biçilmez oldu. Üreticiden en uygun fiyata alan tüccarlar, daha yüksek fiyatlarla tüketiciye satmaya başladı. Hal böyle olunca fiyatlar istedikleri gibi şekillendi.”dedi.

SIMSICAK EKMEK VE OTLU PEYNİR VARDI AMA ŞUAN İSE; SADECE KONUŞULUYOR
Vatandaş, “Doğal bir ortamda yapılan Van otlu peynir, sofralarımızın en meşhur ihtiyaçlarından biriydi. Aslında bu duruma gelmesinin en büyük sebebi ise; yine bizleriz. Bizler, çok iyi bir şekilde övgüler yağdırmasaydık. Bugün otlu peynir en uygun fiyata halka sunulacaktı. Tabi bu durumlar onu gösterdi ve Van ilinde üretilen otlu peynirimiz satıcıya göre şekillenmeye devam ediyor. Paramız olmadığında sımsıcak ekmek ve peynir olduğundan doyana kadar yerdik. Şimdi ise; sofralarda otlu peyniri görmek mümkün değil.”dedi.

EVİNDE VAN OTLU PEYNİR OLANLAR ARTIK ZENGİN
Vatandaş, “Van ilinde otlu peynir almak imkansız hale geldi. Bana göre artık zenginler alabilir. Bizim almamız biraz zor oldu. Van otlu peyniri biraz sofralarımıza uğramayacak. Umarız bu durum düzelir.”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber – Van Otlu Peynir – Van Peynir 
 

Van otlu peynir vanhaber