Eyüp Kızıltaş'tan Tuşba ilçesi için Hizmet Öncelikleri

TAKİP ET

Ak Parti Van Tuşba Belediyesi Başkan Aday Adayı Eyüp Kızıltaş'tan Van Tuşba ilçesi için hizmet önceliklerini sıraladı.

VAN - Ak Parti Van Tuşba Belediyesi Başkan Aday Adayı Eyüp Kızıltaş, Van ilinde geçmişten günümüze hizmet etmiş ve çalışmalarına ivme kazandırdı. Bunun üzerine Tuşba ilçesi için Aday Adayı olarak hizmet önceliklerini açıkladı.

Eyüp Kızıltaş, “
1) İmar planları:
(a) Uygulama İmar planları,
(b) Turizm İmar planı,
(c) 18. Madde imar uygulamaları.

Belediye hizmetlerinin temel dayanağı olan imar planları aynı zamanda her türlü yatırım ve çalışmanın başlangıç noktasıdır. Tuşba İlçemizin sanayi, ticaret, turizm potansiyelini gerçekleştirmesi ve yatırımların önünün açılması için gerekli olan sosyal donatı ve mülkiyet alt yapısının oluşmasını sağlayan her ölçekte plan ve uygulamalar kısa vadede aktif hale getirilecektir.

Turizm imar planıyla mavi bayrak kalitesindeki suya sahip van gölünün sahillerini ve kıyılarını doğaya saygılı bir şekilde başta ilçemiz olmak üzere, ilin ülkenin ve başta komşu ülkeler olmak üzere uluslararası bir markaya çevrilmesi Devletimizin destekleriyle sağlanacaktır.

18. madde uygulamalarıyla halihazır yerleşimlerle imar planları uyumlu hale getirilirken kentin sürdürülebilir büyümesi sağlanacak, diğer taraftan hak sahiplerinin ekonomik kayıplar yaşamasının önüne geçilerek daha refah yaşam alanları oluşturulacaktır.

2) Ulaşım ve Alt Yapı:
5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile hizmet alanı mülki sınırları kapsadığından küçük ve büyük ölçekli planlarda bulunan yol ağının terkinlerinin yapılarak ulaşımın rahatlatılması gerekmektedir. Sosyal ve ticari alanların cazibesinin ortaya çıkarılması için yol ağının mülkiyet sorunları giderilecektir. Gelişi güzel ve plansız büyüyen kentte;

a) Kontrolsüz yapılaşma,
b) Plansız yollar,
c) Alt yapı hizmetlerinin süreksizlikleri ve eksikliklerine sebep olmuştur.


Belediye imar plan sınırları içerisinde mevcut yapılaşmayla beraber yeni yerleşim alanlarına hizmet edecek alt yapı yatırımlarının yürürlükteki kriterlere ve şehircilik ilkelerine uygun yapılmasına özen gösterilecek. İmar planlarına uygun yolların uygulanmasıyla altyapı hizmetlerinin ivedilikle sunulması şehrin yeni gelişim alanlarına ev sahipliği yapması sağlanacak.


3) Kent Merkezi Noksanlığı:
a) Kent Merkezi Konumu (Yer Seçimi),
b) Kurumsal Altyapı ve Dağılımı,
c) Sosyal ve Ticari Alanlar.

Van ilimiz 2014 yılında Büyükşehire dönüştüğünde Tuşba İlçe sınırları plansız yapılaşmanın olduğu şehrin çeperinden başlayarak kırsal alanı kapsamıştır. Ticari faaliyetler ve kurumsal alanlar İpekyolu belediyesi sınırlarında kalmıştı. 2014 ten bu yana Tuşba ilçe sakinleri kamusal işlemler resmi talepler, sosyal, kültürel ve ticari ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir merkezin eksikliğini yaşamaya devam etmektedir. Bu nedenle Tuşba İlçemize Kent Merkezi alanı oluşturup tüm kamu kurum ve kuruluşlarının alt birimlerini içeren, yatırım ve ticaret kuruluş temsilciliklerinin ve bu faaliyetlerde rol alan yerel aktörlerin temsilciliklerinin bir arada bulunması için gerekli planlama ve çalışmalar yapılacaktır.

4) Turizm Planı:
a ) Van Gölü Sahil Yolu,
b ) Kültür ve Tabiat Varlıkları,
c ) Milli ve İnanç ( Dini ) Değerlere Ait Yapılar.


Tuşba ilçesinin Van Gölüne (Van Denizine) yaklaşık 75 km lik kıyı sınırını Turizm İmar Planı ekseninde sosyal yaşam alanlarına uygun yapılaşmaya açmak, turizm imar planı ekseninde her türlü sosyal donatı ve alt yapısın plana uygun hale getirilmesi yapılacaktır.
 

5) Çevre Kirliliği:
a ) Van Gölü Kirliliği,
b ) Arıtma Tesisleri
c ) Sanayi ve Şehir Atıkları, Vahşi Depolama,
d ) Hava Kirliliği,
f ) Kullanılabilir İçme ve Kullanma Su Kaynakları.
450 km’lik Van Gölü çevresinde bulunan yerel yönetim birimleriyle Van Gölünün kirlilikten korunması amacıyla çalışmalara öncülük edilecektir. Van Gölü Havza Koruma Planı kapsamında görev ve sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak ve koordinasyon içerisinde çalışılacaktır. Başta arıtma tesisleri olmak üzere göle katılan bütün suların kaynaklarından başlayarak kirlilikten arındırılması amacıyla toplum bilinçlendirilecektir. Arıtma Tesisleri dahil göle deşarj edilen bütün suların kriterlere uyumu takip edilecektir. Şehir içinde kalmış vahşi depolama (çöp alanını) alanının alternatifleri değerlendirilecektir. Atıkların geri dönüşümü geliştirilerek hava ve yeraltı su kirliliği önlenecektir.


TUŞBA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA NEDEN ADAY OLDUM?
1- Kesintisiz 30 yıldır her mahallesinde emeğimin olduğu, bilgi, birikim, Harita Mühendisi mesleğim ve Kamu Yöneticisi tecrübemle doğup büyüdüğüm ve sınırlarının çiziminde emeğimin olduğu TUŞBA ilçesine daha fazla hizmet etmek için aday oldum
2- Tuşba İlçemizin en temel eksikliği olan KENT MERKEZİ’nin kısa vadede alt ve üst yapısının altlığını oluşturmak ve yeni bir İlçe Kent Kimliği kazandırmak için aday oldum.
3- Mesleğim ve uzun süre yaptığım kamu görevim dolayısıyla şehrin her metrekaresinde emeğimin olduğu ilimize bağlı TUŞBA ilçemizde en üst kamu yöneticiliği sıfatı ile Belediye Başkanlığı hizmetine devam etmek için aday oldum.
4- Tuşba İlçesinin öncelikli sorunu olan İmar planlarını, Turizm planlarını ve 18. Madde uygulamalarını kısa sürede harekete geçirmek suretiyle sahip olduğu potansiyeli açığa çıkarmak için aday oldum,
5- Kontrolsüz yapılaşma ve düzensiz göç ile birlikte yetersiz kalan alt yapı ve ulaşımı düzenlemek için aday oldum.
6- Tuşba ilçesinde bulunan OTO sanayi ve Organize Sanayi Bölgesinin belediye hizmetleri ile entegre ederek alt yapı ve ulaşımını işlevsel hale getirmek için aday oldum.
7- Bölgemizin ve ilimizin göz bebeği Van Gölünün tüm çevresel atık ve kirlilikten kurtararak Turizme uygun hale getirmek için aday oldum.
8- Tuşba İlçesinin sahip olduğu tarih ve kültür varlıklarının gerekli ilgi ve bakımını sağlayarak ilçe halkının ve tüm ülkenin hizmetine kullanmak için aday oldum.
9- Tuşba ilçesine ait ekonomik ve sosyal varlıkları yine Tuşba İlçesinde yaşayan insanlara eşit bir şekilde faydalandırmak için aday oldum.
10- Sosyal Belediyecilik kapsamında yöresel ihtiyaç ve taleplerin yine ilçe sakinlerinin ortak akıl ve katılımı ile karşılamak için aday oldum.
11- Belediyenin yetki, sorumluluk ve imkanları dışında kalan talepleri de yetki sahibi kurum ve kuruluşlarla paydaş projeler üreterek taleplerin yerini bulması için aday oldum.


TUŞBA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI NASIL YAPILACAK?
YÖNETİM İLKELERİM:
1-
Ortak Akıl ile Yönetmek: Belediye faaliyetleri ile ilgili kararlarda, İlçe sakinlerinin özelliklede muhtar ve STK’ların en üst düzeyde katılımını sağlayarak yapmak,
2- İstişare ederek Yönetmek: Belediye hizmetlerini yaparken öneri ve eleştirilere açık olarak yapıcı ve faydalı fikir ve düşüncelerden istifade etmek,
3- Açık ve Şeffaf Olmak: Önemli gündemi olan Belediye Meclis toplantılarının ve ihalelerinin canlı yayın dahil herkese açık yapmak,
4- Liyakat ve Ehliyet: Belediye hizmetlerinde kullanılan İnsan kaynağı ve kadroların ihtisas, eğitim ve niteliklerine göre tahsis etmek,
5- Eşitlik ve Tarafsızlık: Belediye hizmet ve imkanlarını, İlçede yaşayan herkese eşit ve adil ulaştırmak. Her türlü idari teknik ve hukuki talepler karşılanırken hakkaniyet ilkesiyle karşılamak.
6- Belediye hizmetlerinin planlanmasında Merkezi Hükümet ile tam bir uyum içinde, Yerel Siyasi ve Mülki Amirlerle Koordinasyon ve İlçe karar organları ile de uzlaşma halinde hizmet sunmak.
7- Ulaşılabilirlik ve Hesap Verebilirlik; Başta Belediye Başkanı olmak üzere Yetki ve Sorumluluk sahibi her kademedeki kişi ve kişilere kolaylıkla ulaşılmalı ve sorumluluk alanları ile ilgili hesap verilebilmelidir.”dedi.

 

TUŞBA İLÇESİNDE SEÇİMİ NASIL KAZANACAĞIM?
1-
Tuşba İlçemde geçen 30 yıllık iş hayatımı, mesleki bilgi ve birikimimi, kamuda yöneticilik tecrübemi, çalışma süresince koruduğum, şaibesiz, lekesiz temiz geçmişimi referans göstereceğim.
2- Belediye Meclis Üyelerimi saygın itibarlı toplumda karşılığı olan, dürüst ve çalışkan kişiliği ile ön plana çıkmış üyelerden oluşturacağım.
3- Birlikte çalışacağım Başkan Yardımcılarımı ve Birim Müdürlerimi işlerinde yetkin deneyimli ve ilçeye yabancı olmayan kişilerden oluşturacağım.
4- Önceki Genel ve Yerel seçim sonuçlarının kapsamlı bir analizini yaparak sonuca direk veya dolaylı etki eden faktörleri İl Yönetimi ve Tuşba İlçe Yönetimi ile birlikte tespit ederek Tuşba İlçesi özelinde Stratejilerimi belirleyeceğim.
5- Önceki Seçim Sonuçlarını etkileyen olumlu ve olumsuz durumları, Tuşba İlçe Kanaat Önderleri, Mahalle Muhtarları, Mahalle Sorumluları, İlçe de karar verici organların katılımı ile bir TUŞBA SEÇİM RAPORU düzenleyeceğim.
6- Cumhur İttifakı Ortakları ve bileşenlerinin Tuşba İlçe teşkilatları ve yöneticileri ile birlikte bir ORTAK GÜÇ İTTİFAKI oluşturacağım.
7- Tuşba’da yaklaşık 30 yıllık iş hayatım ve Sosyal yaşamım sürecince bizzat şahit olduğum sorunları ve çözüm önerilerimi kapsayan raporu seçim sürecinde seçmene anlatacağım.
8- Tuşba’nın sosyolojik yapı unsurları olan aile ve aşiret kültürünün olumlu ve olumsuz etkilerini belirleyip, her kesimin katılımını sağlayacak bir İSTİŞARE GRUBU oluşturacağım.
9- Muhalif Seçmenin ilgi ve dikkatini Genel Seçim havasından ziyade yerel unsurlara çevirerek uygulanabilir proje ve somut çalışmalara yönelteceğim.
10- Yatırım program hedeflerimi ve projelerimi ilçe halkıyla paylaşıp Başkanlığım döneminde kazanımlarını anlatacağım.
11- Sosyal ve Kültürel projelerle dezavantajlı birey ve kesimin katılımını sağlayacağım.
12- Belediyenin imar planlarındaki çalışmaları sonucu yatırımların ilçede yoğunlaşacağı ve istihdama etkisini anlatacağım.
13- Temeli ve dayanağı olmayan uygulama kabiliyeti bulunmayan boş vaatlerde bulunmayacağım.
14- Hem Seçim sürecinde hem de özellikle seçim sonrasında Yerel Yönetim ile Merkezi Hükümet arasında koordinasyonun önemini ve iktidar ile birlikte çalışmanın belediye hizmetlerine ve yatırımlarına katkılarının önemini anlatacağım.
15- Seçim sürecinde her seçmene ulaşmak için ilçede bulunan Mahallelerin özelliklerine göre gruplar oluşturarak, tüm evlere ulaşılacak tüm kapılar çalınacak ve seçmen ile yüz yüze görüşülecektir.
16- Seçmenle yapılan görüşmede her evin, sokağın, mahallenin öncelikli talep ve ihtiyaçları dinlenecek çözüm yolu ve çözüm planı (zamanı) seçmenin bilgisine sunacağım. 
Eyüp KIZILTAŞ olarak iş hayatımda şahsi kariyerimi gözeterek daha üst kademelerde farklı şehir ve görevlerde çalışma fırsatım varken, bir Van sevdalısı olarak bireysel kariyerimi değil şehrime hizmet etmeyi ailemle birlikte tercih ettik. Tuşba Belediye başkanlığı aday adayı olmak ta bu sevdanın bir sonucudur. Seçim sürecinde ve sonrasında sonuç ne olursa olsun, ilçeme partime hizmet etmeye koşulsuz devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın."dedi.

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber
 

Van vanhaber imar Eyüp Kızıltaş Tuşba