Fahiş Fiyatları Durduracak yeni etiket uygulamsı

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı'nın yeni adımıyla fahiş fiyatlara son veriliyor! Üretici, toptancı ve perakendecilerin ortak kararıyla belirlenecek tavsiye fiyatları, ambalajlarda yer alacak.

Ticaret Bakanlığı'nın yeni adımıyla fahiş fiyatlara son veriliyor! Üretici, toptancı ve perakendecilerin ortak kararıyla belirlenecek tavsiye fiyatları, ambalajlarda yer alacak. Artık tüketiciler daha şeffaf bir alışveriş deneyimi yaşayacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş fiyatları engellemek için öne sürdüğü "ambalaj üzerine etiket" uygulaması detaylarıyla netleşiyor. Ticaret Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülen çalışmalarla, üretici, toptancı ve perakendeciler arasında belirlenecek olan etiket fiyatlarıyla birlikte ürünler raflarda yerini alacak. Bu adımın tekelleşmeyi azaltması, rekabeti artırması ve stokçuluğu önlemesi bekleniyor.

Ambalaj üzerine basılacak olan tavsiye fiyatları, üçlü bir komisyon tarafından belirlenecek ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri de bu sürece dahil olacaklar. Üreticilerin, toptancıların ve perakendecilerin kâr ve maliyetlerini hesaba katarak belirleyecekleri fiyatlar, ürün ambalajlarına basılacak ve bu fiyatlarla ürünler satışa sunulacak. Ancak perakendecilerin isteğiyle bu fiyatlar değişebilecek.

Yeni uygulama, fırsatçılığa da geçit vermeyecek. Eskiden yaşanan döviz, benzin gibi bahanelerle yapılan fiyat artışlarına son vererek, tüketicilerin fiyatları daha kolay takip etmelerini sağlayacak. Ayrıca stokçuluğu da önleyerek ürünlerin daha hızlı raflara gelmesine olanak tanıyacak.

Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, bu uygulamanın önemli bir adım olduğunu belirtiyor ve stokçuluğun önüne geçilmesini sağlayacağını vurguluyor. Ancak tavsiye edilen fiyatların dışına çıkılması durumunda suç teşkil edeceğini de hatırlatıyor.

Bu adımın tüketiciler için fiyat istikrarını sağlayarak, daha şeffaf bir alışveriş ortamı yaratması bekleniyor.

 

 

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Van Haberleri

tüketici vanhaber vanhaberleri