Faruk Görünüş, Van için projelerini açıkladı

TAKİP ET

AK Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu İnşaat Yüksek Mühendisi Faruk Görünüş açıkladı.

Van'da yerel seçimlere az bir süre kala, seçim atmosferi yavaşça kendini gösteriyor. Adaylar projelerini sunarak partileri ve seçmenleri ikna etmeye çalışıyor. İnşaat Yüksek Mühendisi Faruk Görünüş, AK Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı ve basınla bir araya geldi.

Görünüş, Van'ın sorunlarına çözüm önerilerini ve projelerini sundu. Belediyeciliğin teknik bir konu olduğunu belirterek bu alanda yetkin olduğunu vurguladı. Kenti ciddi bir şekilde hizmet edebileceğine inandığını dile getirdi ve şunları söyledi:

İnşaat Yüksek Mühendisi Faruk Görünüş, "Önümüzdeki yıl yerel seçimler var, ben de AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak bu yola girmiş bulunmaktayım. Yaklaşık 20 yıl boyunca Van'da birçok konuda, özellikle oteller, alışveriş merkezleri, konutlar, fabrikalar, üst-alt yapı, hava ve demiryolları gibi birçok projede görev aldım. Ayrıca Avrupa destekli birçok projede önemli roller üstlendim. Yabancı yatırımcıları Van'a çekme konusunda da birçok projede yer aldım. Ayrıca İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi'nde farklı görevlerde bulundum. Kentin nabzını çok iyi tuttuğuma inanıyorum. Bu kente hizmet etmek adına bu kararı aldım. Belediyecilik teknik bir konudur. Ben tüm belediye mevzuatını ve standartlarını bilen biriyim. Bu kente gerçekten ciddi anlamda hizmet vereceğime inanıyorum."

Ayrıca, Van'daki su sorunlarına çözüm getirecek projelerini açıklayan Görünüş, Zernek Barajı'nın koruma altına alınmasını ve yağmur suyunun yer altı kaynaklarına depolanarak kullanılabilir hale getirilmesini önerdi.

Görünüş ayrıca deprem bölgesi olan Van'ın afetlere hazır olması için önlemler alacaklarını ve Van Arama Kurtarma Timi'nin kurulacağını söyledi. Ayrıca, tüm giriş çıkışlara acil durum alanları tahsis edeceklerini ve depreme dayanıklılık raporu olmayan binaları denetleyeceklerini ifade etti.

Tarihi alanların turizme kazandırılması için çalışmalar yapacaklarını belirten Görünüş, Van'ın turistik potansiyelini artırmak için çaba göstereceklerini dile getirdi.

İnşaat Yüksek Mühendisi Faruk Görünüş, "Van'a teknik bilgi ve donanıma sahip biri olarak çok ciddi fayda vereceğimi düşünüyorum. Amacım Van'ı, yaşam kalitesi yüksek ve sağlıklı bir yeşil şehir haline getirmektir. Bunun için de Van'ın bir alt yapısının olması gerekiyor. Biliyorum ilimizin birçok sorunu var ama ben en önemli sorunlarına değineceğim. Van, çok şiddetli kuraklık yaşıyor. Su ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Belki içme suyu olarak şimdi sıkıntı yaşamıyoruz ama yakın süreçte içme suyu ile ilgili sıkıntılar yaşayacağız. Birçok gölet kurudu ve halen kurumaya da devam ediyor. Van Gölü'nde ciddi çekilmeler var. Bu anlamda kuraklıkla etkin bir mücadele başlatacağız. Van afet bölgesi olduğu için afete dirençli kent kurgusunun oluşturulmasını sağlayacağız. Güvenli ulaşım, erişim ve şehir içi trafik sorunu, imar planlarının tamamlanması, altyapı yetersizliği, yeni toplu taşıma hatları ve güzergahları, sosyal ve kültürel etkinlikler ile yeni kullanım alanları, kadınlar, çocuklar ve gençler için sosyal alanlar, çevreyi kirletici unsurlar ve Van Gölü, ücretsiz kreş ve eğitim alanları, yaya ve engelli yaya yolları, park ve oyun alanları yetersizliği, işsizlik, yoksulluk ve kaliteli istihdam, kadınların can güvenliği, madde bağımlılığı ile mücadele, tarihi alanların turizme kazandırılması, derelerin temizlenmesi ve ıslah edilmesi, Vanspor'un desteklenmesi ve yeni bir şehir stadı, çevre yolu ve şehirlerarası yeni bir otogar yapımı gibi daha birçok alanda projelerimiz var. İnşallah ileriki süreçte tüm projelerimi kamuoyu ile paylaşacağım. Rabbim bu yolda bize hayırlısını nasip etsin."

Başkan Adayı Görünüş, Van'ın başlıca sorunlarını şu şekilde sıraladı:

Kuraklıkla etkin mücadele

Afetlere dirençli kent kurgusu oluşturulması

Güvenli ulaşım, erişim ve şehir içi trafik sorunu

İmar planlarının tamamlanması

Altyapı yetersizliği

Yeni toplu taşıma hatları ve güzergahları

Sosyal ve kültürel etkinlikler ile yeni kullanım alanları

Kadınlar, çocuklar ve gençler için sosyal alanlar

Çevreyi kirletici unsurlar ve Van Gölü

Ücretsiz kreş ve eğitim alanları

Yaya ve engelli yaya yolları

Park ve oyun alanları yetersizliği

İşsizlik, yoksulluk ve kaliteli istihdam

Kadınların can güvenliği

Madde bağımlılığı ile mücadele

Tarihi alanların turizme kazandırılması

Derelerin temizlenmesi ve ıslah edilmesi

Van Spor'un desteklenmesi ve yeni bir şehir stadyumu

Çevre yolu ve şehirlerarası yeni bir otogar yapımı.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van vanhaber Faruk Görünüş