Faruk Sarı,'Batıyorsak da beraber batalım'

TAKİP ET

Van'da ayakkabı sektöründe esnaflık yapan Faruk Sarı,"Hepimiz aynı gemideyiz batıyorsak da birlikte batalım" dedi. 

Van ilinde esnafların sıkıntılarını ve son durumunu sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Haber ekibimiz, Van'da uzun süredir ayakkabı sektöründe çalışan Faruk Sarı'yı ziyaret ederek son durumu öğrendi.

“MİLLETİMİZE EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Faruk Sarı;"Yaklaşık on sekiz yıldır ayakkabı sektöründeyim. Bayanlara, beylere ve gençlere hizmet veriyoruz. Halka iyi bir hizmet vermek için buradayız. Ucuz, pahalı ve kaliteli ayakkabı sorununa değinelim. Bu durumlarda ayakkabının rahatlığına yani ortopedikliğine dikkat etmeliyiz. 

"HER AYAKKABI, HER AYAĞA UYUM SAĞLAYAMAZ"

Her ayakkabı her ayağa uyum sağlayamaz. Çünkü her ayağın kalıbı farklıdır. Ondan dolayı ayakkabıyı iyi seçmeliyiz. Ayakkabının rahatlığını ve esnekliğini test etmek gerekir. Firmamızla ilgili eklemek istediğim bir şeyler var. Her türlü modelimiz mevcuttur. Bayram için hazırlık yapıyoruz. Milletimize en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz.

Birde pandemiden dolayı çektiğimiz zorlukları anlatalım. Pandemi bütün sektörü çok etkiledi. Tabii şikâyetçi olduğumuz tek bir konu var. Ramazan bayramına on beş gün kala sektörümüzü kapattılar. Hem giyim hem konveksiyon, ayakkabı ve zücaciye sektöründe kapatanlar oldu.


“HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ, BATIYORSAKTA HEPİMİZ BİRLİKTE BATALIM”

Ne olursa olsun giyim ve ayakkabı sektörü her zaman açık olmalı. Tolerans gösterip kapatmamaları gerekir. Fakat kapattılar. Bizler de yasaklara uyduk. Açan firmalar oldu. Bunlar, komşularını öldürmüş oldular. Bu durumdan şikâyetçiyiz. Valimiz ya da emniyet müdürü açık olan yerleri de kapatmalıydı. 

Hepimiz aynı gemideyiz, batıyorsak hepimiz birlikte batalım. Fakat kimse böyle düşünmedi. Bizlere de esneklik yapmalıydılar. Esneklik olmadığı için şu an iki yüz bin zararımız vardır. İyi kötü tedarik etmeye çalışıyoruz. Demem o ki kendi yağımızda kavruluyoruz. 

Önümüzde Kurban Bayramı var. Sektör nasıl ilerleyecek bilemiyoruz. Hükümetin kararı ne yönde olacak, kaç gün kapalı kalacağız veya açık kalacağız bunları bilemiyoruz.”diyerek konuşmalarını noktaladı.

Van Gazetesi - Özel Haber - Sevda Uzunyol
 

faruk sarı van esnaf