Futbol maçında sıcak anlar, 2022 Dünya Kupası Play-Off

TAKİP ET

Karadağ'ı deplasmanda deviren A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Play-Off'larına katılmaya hak kazandı

A Milli Takım, Dünya Kupası yolunda kader maçı olan Karadağ deplasmanından 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Milliler bu sonuçla, Katar'da düzenlenecek dev turnuvaya katılacak son takımları belirleyecek olan play-off turuna kalmayı başardı.

GERİYE DÜŞTÜĞÜMÜZ MAÇI ÇEVİRMESİNİ BİLDİK

Karşılaşmaya şok bir golle başlayan A Milli Takım, 4. dakikada Beciraj'ın fileleri sarsmasıyla 1-0 geriye düştü. Bu golün ardından rakip kalede baskısını artıran milliler 22. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun ayağından gelen golle skora dengeyi getirdi. İlk yarı bu skorla sona ererken teknik direktör Stefan Kuntz, ikinci yarıya Orkun Kökçü'yle başladı. Alman hocanın bu hamlesi 60. dakikada karşılık buldu. Genç yıldız, ceza sahası dışından attığı enfes golle Ay-Yıldızlı ekibe galibiyeti getirdi. Karşılaşma bu skorla tamamlanırken A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Play-Off'larına katılmaya hak kazandı.

"DÜNYA KUPASI'NA GİDECEĞİZ"

Karşılaşmanın ardından attığı golle gecenin yıldızlarından olan Kerem Aktürkoğlu yaptığı açıklamada, "Golü yedik ilk dakikalarda. İstediğimiz, beklediğimiz gibi değildi o. Çabuk reaksiyon verdik. İkide iki yapmak istiyorduk, yaptık. Dünya Kupası'na playofflardan gideceğiz. Seri başı değiliz, güçlü rakipler var ama Dünya Kupası'na gitmek istiyorsak onlardan birini elememiz gerekiyor. Kötü günleri bıraktık. İnşallah ilerleyen günlerde play-off'lardan Dünya Kupası'na gideceğiz" dedi.

"BİZ BUNLARA ALIŞTIK"

A Milli Takım'a galibiyeti getiren golün asistini yapan Hakan Çalhanoğlu ise Kuntz'un kendisini övdüğünü belirtirken, "Hocamız 'Maçın en iyisisin, dışarıdan gelen seslere kulak asma, sen bu takımın en iyi oyuncularından birisin' dedi. Ben de 'Takmıyorum' dedim. Biz bunlara alıştık. Biz her zaman en iyi şekilde takıma katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Öyle bir diyalog geçti. Hocama teşekkür ediyorum. Beni istediğim pozisyonda oynatıyor. Burada çok rahatım. Inter'de oynadığım pozisyon. 6-8 arası bir pozisyon. Gençler halledecek artık önde işleri. Hepsi istekli, arzulu. Biz çok iyi takımız, inşallah önümüzdeki maçlarda da göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

PLAY-OFF MAÇLARI NE ZAMAN?

Dünya Kupası Play-Off kurası, 26 Kasım 2021 Cuma tarihinde saat 19.00'da gerçekleşecek. Eşleşmelerin 26 Kasım'daki kura çekimiyle belirleneceği play-off maçları 24-25 ve 28-29 Mart 2022 tarihlerinde oynanacak.

Türkiye'nin de dahil olduğu 2022 Dünya Kupası play-off'larına katılmaya hak kazanan takımlar belli oldu

Tüm dünyadan 32 takım, Katar'da 2022 yılında düzenlenecek Dünya Kupası'nda mücadele edecek.

Eleme ayağında gruplarda son hafta maçları oynanırken turnuvaya katılacak son takımlar play-off mücadeleleri sonucunda belirlenecek.

2022 Dünya Kupası'na katılmak için play-off oynayacak takımlar:

Seri başı olanlar:

Portekiz

İskoçya

İtalya

Rusya

İsveç

Galler

Seri başı olmayanlar:

Türkiye

Polonya

Kuzey Makedonya

Ukrayna

Avusturya

Çekya

Play-off sisteminde neler değişti?

2022 Dünya Kupası elemelerinde grup ikincilerini zorlu bir play-off süreci bekliyor.

10 grup ikincisi ve Uluslar Ligi'nde gelecek iki takım, tek maç üzerinden oynanacak 2 turla Katar vizesi arayacak. Eleme gruplarında en iyi performansı gösteren 6 takım seri başı olacak. Seri başı olacak ekipler play-off'larda ev sahibi avantajına sahip olacak.

Play-off mücadelesinin ardından 3 takım daha Dünya Kupası'nın yolunu tutacak.

Play-off maçları ne zaman?

Eşleşmelerin 26 Kasım'daki kura çekimiyle belirleneceği play-off maçları 24-25 ve 28-29 Mart 2022 tarihlerinde oynanacak.

- 2022 Dünya Kupası play-off kurası ne zaman?

Dünya Kupası play-off kurası, 26 Kasım 2021 Cuma tarihinde, TSİ 19.00'da gerçekleşecek.

Spor Haberleri, haber

Play-Off mackolik haber spor haberleri