GAZİANTEP KARKAMIŞ'TA EĞİTİME 1 HAFTA ARA VERİLDİ

TAKİP ET

Son dakika haberi Karkamış'a roketli saldırı! 2 kişi hayatını kaybetti

Haber, Türkiye Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı. İçişleri Bakanı Soylu, "Saldırıda biri çocuk, biri öğretmen 2 kişi hayatını kaybetti" açıklamasında bulundu. Öte yandan Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine de, Suriye'nin kuzeyinden teröristlerce atılan 3 roket düştü. Saldırıda, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Terör örgütü YPG/PKK'nın Karkamış'a ve Kilis'e yönelik saldırısının ardından, Diyarbakır'dan savaş uçakları havalandı. Milli Eğitim Bakanı Özer de, terör saldırılarında 3 okulun hedef alındığı Karkamış'ta eğitime 1 hafta süreyle ara verildiğini açıkladı. Bakan Koca Karkamış'taki saldırıda yaralananların durumuna ilişkin bilgi verdi.


Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Karkamış'taki saldırıda; 1 çocuk ve 1 öğretmen şehit oldu" açıklamasında bulundu.

BAKAN SOYLU: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Bakan Soylu daha önce 3 olarak açıkladığı şehit sayısının 2 olduğunu, 1 hamile kadının entübe edildiğini kaydetti. Karkamış'a giden Soylu, burada yaptığı açıklamada, "Saat 11.15'ten itibaren 10 adet saldırı gerçekleşti. Bir tek okula intikal etmedi. Okulun hemen bahçe duvarının dışına bir düşüm söz konusu oldu ve oradan oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camlarının kırılması suretiyle 22 yaşındaki Ayşenur Alkan adlı öğretmenimiz şehit oldu. Yine mahallelerin içerisinde evlere isabet etmek suretiyle saldırı devam etti. Bu terörist saldırı sonucunda da maalesef bir duvarın içerisine girmek suretiyle 5 yaşında bir çocuğumuz Hasan Karataş şehit oldu. Yine aynı yerde daha önce hayatını kaybetti diye belirtilmişti, 5 aylık hamile olan bir vatandaşımız da ağır yaralandı. Şu anda entübe. Dualarımız onunla birlikte çocuğunu da yaşatmaya çalışıyorlar." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, terör saldırılarında 3 okulun hedef alındığı Karkamış'ta eğitime 1 hafta süreyle ara verildiğini açıkladı.

Karkamış Haber Gaziantep Roket