Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresinden flaş gelişme

TAKİP ET

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağan Kongresi'ni 31 Ekim'de, "Gelecek senin, gelecek Türkiye"nin sloganı ile toplayacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağan Kongresi'ni 31 Ekim'de toplayacak. Seçilmiş delegelerin yeni yönetim organlarını belirleyeceği kongrede, Davutoğlu AKP'den neden ayrıldığını ve yeni parti kurduğunu anlatacak

Partinin seçilmiş delegelerinin yeni yönetim organlarını belirleyeceği kongrede, Genel Başkan Davutoğlu'nun konuşmasının ana eksenini ise "neden yeni parti kurduk" sorusuna vereceği yanıtlar oluşturacak.

Büyük kongrenin tamamlamasıyla Gelecek Partisi, seçimlere katılma yeterliliğini de garantilemiş olacak.

Türkiye siyasi yaşamına, geçen yıl 12 Aralık'ta katılan Gelecek Partisi'nin 1. Olağan Kongresi, Ankara'da Altınpark Anfa salonunda toplanacak. Kapalı alanda yapılacak olmasına karşın koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen önlemlerinin alınacağı kongrenin yapıldığı salonun dışındaki parkta izleyiciler için de özel alan oluşturulacak.

Pandemi koşulları nedeniyle, siyasi partiler veya yurt dışından kimse kongreye davet edilmeyecek. Ancak Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, tüm siyasi partilerin genel başkanlarına, "pandemi nedeniyle kongreye davet edemiyoruz" notunun yer aldığı mektup gönderecek.

gelecek partisi ahmet davutoğlu haber