Gelir İdaresi 2024'te 1271 personel alacak

TAKİP ET

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2024 yılında bünyesine katmak üzere 1271 Gelir Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek.

Başvurular 15 Nisan'da başlayacak. İşte detaylar! Gelir İdaresi Başkanlığı, 2024 yılında toplam 1271 Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. İş başvuruları 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00'de sona erecektir. Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki "Online Sınav Sistemi"ne kayıt olarak elektronik ortamda dolduracakları sınav başvuru formuyla yapılacaktır. Başvurular, posta yoluyla kabul edilmeyecektir.

Başvuru Şartları:657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,
En az dört yıllık lisans eğitimi veren belirli fakültelerden birini başarıyla tamamlamış olmak, 01.01.2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan KPSS (A) P48 türünden 65 ve üzeri puan almış olmak.
Sınav Tarihi ve Yeri:Giriş sınavının yazılı bölümü 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirilecektir.
Sınav Şekli ve Konuları:

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Yazılı sınav, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Hukuk, İktisat, Maliye ve Muhasebe gruplarından sorular içerecek.
Değerlendirme:

Yazılı sınavdan 70 ve üzeri puan alan adaylar arasından tercih ettikleri il dikkate alınarak en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere 5 katı aday sözlü sınava çağrılacak.
Sözlü sınavda başarılı olamayanlar, sözlü sınava alınmayacaktır.
Sonuçların Duyurulması ve İtiraz:

Sınav sonuçları, sınav kurulu tarafından belirlenen kriterlere göre değerlendirilerek ilan edilecek ve adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

Sonuçlara itirazlar, duyurunun yapıldığı günü takip eden beş iş günü içerisinde sınav kuruluna dilekçe ile yapılabilir. İtirazlar, sınav kurulu tarafından incelenerek sonuçlar ilgiliye yazılı olarak bildirilecektir.

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 


 

sınav kpss öss gelir vanhaber