GENÇ YÖNETMEN GAFFAR OKKAN BELGESELİNİ ÇEKTI

TAKİP ET

Diyarbakır'da yaşayan ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde üçüncü sınıfı okuyan genç yönetmen Devrim Aktürk, Diyarbakır'da şehit olan Ali Gaffar Okkan'ın Belgeselini çekti.

Diyarbakır'da yaşayan ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde üçüncü sınıfı okuyan genç yönetmen Devrim Aktürk, Diyarbakır’da 24 Ocak 2001 tarihinde kimliği belirsiz kişilerce suikast sonucu şehit düşen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü  Ali Gaffar Okkan'ın ve yakın korumalarının adına bir Belgesel çekti. 

O yıllarda Gaffar Okkan ile görüşmüş, iletişim kurmuş isimleri belgeseline dahil eden Yönetmen Aktürk, dört haftanın sonunda belgeselini dijital platform olan YouTube üzerinden yayınladı. Görüştüğü isimler arasında dönemin Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren, Habertürk Büro Şefi ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek, Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç, DİKTUMDER (Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği) Başkanı Kenan Aksu ve adı Gaffar Okkan İpek adındaki bir çocuğu alan Aktürk, yapmış olduğu çalışmadan dolayı mutlu olduğunu anlattı.
 
“GAFFAR OKKAN DİYARBAKIR'IN SİGORTASIYDI”

Ali Gaffar Okkan belgeseli için o yıllarda yer almış ve şimdilerde farklı işlerle meşgul olan birçok kişiyle görüştüğünü aktaran genç yönetmen  Devrim Aktürk, “Gaffar Okkan her daim, 'Ben sapına kadar Diyarbakırlıyım' derdi. Evet, haklıydı. Çünkü Gaffar Okkan Diyarbakır'ın sigortasıydı. O atınca tüm Türkiye'nin umuda olan elektiriği kesildi. Tıpkı aynı gün ve ayda, ancak 1993 yılında Gazeteci Uğur Mumcu'nun bir suikast sonucu ölmesi gibi. Allah her ikisine de rahmet etsin. Mekanları cennet olsun.” dedi.