GEVAŞ BELEDİYESİ BAŞKANI KENDİ BORCUNU AÇIKLARKEN, O PARTİYE...

TAKİP ET

Van Gevaş Belediyesi eski başkanı olan Sinan Hakan'a ve diğer partilere sert eleştiride bulunan mevcut Van Gevaş belediye başkanı Murat Sezer, Ak parti gurup toplantısında konuştu.

Van Gevaş Belediyesi eski başkanı olan Sinan Hakan'a ve diğer partilere sert eleştiride bulunan mevcut Van Gevaş belediye başkanı Murat Sezer, Ak parti gurup toplantısında konuştu.
 
Sezer, " Gevaş belediyesi ilçe olarak 30 bin nüfusa tekabül etmektedir. Gevaş belediyesinin 23 milyon borcu var. Eski rakamla 23 Tirliyon. Bunun 13 milyonu sosyal güvenlik kurumuna ve gelir idaresine olan borcudur. Bu ay Gevaş belediyesine gelen para 950 bin sosyal güvenlik kurumuna ve gelir idaresine olan borcumuzdan dolayı kesilen rakam 350 bin. çıkardığımız vakit geriye 600 bin kalmaktadır. Sadece personel giderimiz ne kadar mı? 630 bin arda 30 bin TL lik bir negatif durum var. Yani bu tablo yani onların yaptığı gibi düşünülmüş olsaydı. Hiçbir hizmetin yapılmamasına neden olunurdu. Fakat biz borcun arkasına sığınmıyoruz. Gevaş'a gelen herkes, bu çöp yığınından dolayı Gevaş'ı topa tutuyordu. Çöp alanın ıslahıyla defalarca Van Büyükşehir belediyesine müracaat ettik. Her seferinde bahaneler ürettiler. Bu çöp ıslahına yaklaşık 513 bin TL'lik bir maliyet belirlemişlerdi. Gevaş belediyesi eğer bu çöp yığınına el almamış olsaydı. Muhtemelen 513 bin TL'ye bu çöp Van'da ihaleye çıkacaktı ve büyükşehir belediyemizin cebinde kalacak para birilerine peşkes çekilecekti. Taşın altına bizler elimizi koyduk. Bu çöpü siz ıslah etmiyorsunuz biz Gevaş Belediyesi olarak ıslah edeceğiz. 6 günlük kısa bir süre içerisinde sadece iş makinemizle ve maliyet olarak 513 bin TL'ye yapılması gereken işi, Gevaş belediyesi 13 bin TL'ye yapmıştır."dedi.
Daha detayını izlemek için videoyu yukarıda tıklayınız.
 
 
Haber: Hikmetullah Yetkin
VAN GAZETESİ
 

gevaŞ beledİyesİ baŞkani kendİ borcunu aÇiklarken o partİye... 23 milyon borcu van gevaş belediye başkanı murat sezer