Gevaş İlçesinde Fırtına Hayatı Felç Etti

TAKİP ET

Gevaş'ta etkili olan fırtınadan dolayı bir evde yangın çıktı, bir evin çatısı uçtu, 73 küçükbaş hayvanın bulunduğu ahır yıkıldı.

Van Haber- Gevaş'ta etkili olan fırtınadan dolayı bir evde yangın çıktı, bir evin çatısı uçtu, 73 küçükbaş hayvanın bulunduğu ahır yıkıldı. 
Gevaş'ta önceki gün akşam saatlerinde etkili olan fırtına, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Gece boyunca devam eden fırtınadan dolayı çok sayıda ağaç devrildi. Fırtınadan dolayı karanlıkta kalan ilçeye elektrik bir gün sonra verildi.

HASBEY’DE  EV YANDI
Gevaş'a bağlı Hasbey Mahallesi'nde fırtınadan dolayı bir evde yangın çıktı. Yangın ihbarı alan Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Gevaş Grup Amirliği ekipleri, bölgeye sevk edildi. Kısa sürede yangın kontrol altına alarak söndürdü. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. 

ELMALI’DA EVİN ÇATISI UÇTU, AHIR YIKILDI
Etkili olan fırtına Elmalı Mahallesi'nde oturan 7 nüfuslu Abdulcabbar Orhan'a ait evin çatısını uçurdu,  76 küçükbaş hayvanın bulunduğu ahır yıkıldı. Hayvanlarıyla birlikte bu kış gününde sokakta kaldıklarını ifade eden Orhan, “Geçen yıl 2 odalı bir ev yaptık bir de ahır. Dün gece fırtına evin çatısını uçurdu. Ahırda yıkıldı. Ahırda bulunan küçükbaş hayvanlarımızı komşuların yardımıyla çıkardık. Ayrıca evin yanında bulunan konteyner da tamamen yıkıldı. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyorum. 7 nüfus ve 73 küçükbaş hayvanımla sokakta kaldık. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını bekliyorum” dedi.
gevaş sesi
 

van van haber gevaş fırtına ahır çatı çöktü hayvan barınağı van gazetesi haybey elmalı gevaşta çatı uçtu son dakika van van haberleri