GÜRPINAR'DA HURDAYA ATILAN MALZEMELERLE PARK YAPILDI

TAKİP ET

Van'ın Gürpınar ilçesinde geri dönüşüm yoluyla elde ettiği malzemelerden iki okula oyun parkı kuran Gürpınar Belediyesi yetkilileri büyük bir farkındalığa imza attı.

BELEDİYE HABERLERİ - Gürpınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı park ve bahçeler birimi ekiplerince zarar gören ve eskiyen park malzemeleri hurdaya ayrılmadan ustaların ellerinde hayat buluyor.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, geri dönüşüm malzemeleri aracılığı ile 2 okula oyun parkı yaptıklarını kaydetti.


Tanış, “Çocuklarımızı mutlu etmek için mahallelerimizden gelen talepler doğrultusunda parklarımızı kuruyoruz. Parklarımızı kurarken de geri dönüşüm bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda da ekiplerimiz ile çocuklarımızın seveceği şekilde renkli ve cıvıl cıvıl oyun alanları oluşturduk. Bu şekilde hem çocuklarımızın oyun oynayacağı alanları oluşturmayla beraber deforme olan malzemeyi yeniden kullanıma kazandırarak kamu kaynaklarını doğru ve yerinde kullandık. Parklarımız çocuklarımıza ve mahalle sakinlerimize hayırlı olsun.”dedi.


Mahalle sakini Necat Ateş ise mahallelerinin uzun yıllardır böyle bir parka ihtiyacı olduğunu belirtti.


Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’tan park talep ettiklerini kaydeden Ateş, “Kısa süre içerisinde belediye ekiplerimiz gelerek mahallemize çocuklarımız için oyun parkını kurdu. Çocuklarımızın daha önceden oyun oynayacakları alan bulunmadığından tehlike arz eden alanlarda oyun oynuyorlardı. Parkın yapılması bizleri ve mahalle sakinlerimizi çok mutlu etti. Çocuklarımız parkın yapım aşamasında dahi parka koşarak doyasıya oynadı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Gürpınar Belediyesi Hayrullah Tanış