Gürpınar-Gevaş Karayolu üzerinde 71 göçmen yakalandı

TAKİP ET

Son dakika: VAN - Van'ın Gürpınar ilçesinde jandarma ekipleri tarafında düzensiz göçmen taşıyan minibüse düzenlen operasyonda 71 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı

Van İl Jandarma Komutanlığıdan gelen açıklamya göre sabah 06,00 sıralarında Gürpınar-Gevaş Karayolu üzerinde  71 düzensiz göçmeni E.Y. isimli şahıs kendisine ait minibüse bindirirken Jandarma Devriyesinin dikkati sayesinde yakalanmıştır.

Van'ın Gürpınar ilçesinde jandarma ekipleri tarafında düzensiz göçmen taşıyan minibüse düzenlen operasyonda 71 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı.


Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında 12 Eylül 2021 günü saat 06.00 sıralarında Gürpınar-Gevaş karayolu üzerinde devriye faaliyetlerini gerçekleştiren jandarma ekipleri, bir minibüse kaçak göçmenlerin bindirildiğini gördü.

Bunu üzerine minibüse düzenlenen operasyonda 71 düzensiz göçmen de yakalandı. Operasyon sırasında minibüs sürücü şoförü E.Y. isimli şahıs, araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken yaklaşık 500 metre ilerde yakalandı. Düzensiz göçmenleri sınırdan geçirerek öncülük eden K.P. isimli şahıs ise kendisini göçmen gibi göstererek aralarına saklandığı anlaşıldı. Olay ile ilgili minibüs şoförü E.Y. isimli şahıs ve K.P. isimli şahıs gözaltına alınarak minibüse el konuldu. Düzensiz göçmenlerin işlemlerinin yapılmasına müteakip ilgili kurumlara teslim edildi.



 

göçmen gürpınar gevaş van jandarma van gazetesi