HALİT TUCİ, ENFLASYON FARKI AYLIK ÖDENSİN!

TAKİP ET

TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendiren Din-bir-Sen Van Şube Başkanı Halit Tuci, enflasyon farkının aylık ödenmesini istedi.

TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendiren Din-bir-Sen Van Şube  Başkanı Halit Tuci, enflasyon farkının aylık ödenmesini istedi. 

Mayıs  ayı aylık enflasyon rakamlarının açıklandığını ve TÜİK verilerine göre Mayıs  ayı enflasyonu yüzde 2.98 olarak gerçekleştiğini, yıllık enflasyonun ise yüzde 73,50’ye ulaştığını belirten Din-bir-Sen Van Şube başkanı  Halit Tuci, enflasyon farkının aylık ödenmesini talep etti. 
Tuci, "1 Ocak / 31 Mayıs tarihlerini kapsayan 5 aylık enflasyonun yüzde 35.64 e yükseldiğini belirten Tuci, “Bilindiği üzere kamu çalışanlarına 2022'nin ilk altı aylık dönemi için sadece %7.5 maaş artışı yapılmıştı. Geride kalan beş  aylık sürede memur maaşları %40  Enflasyonun altında kaldı. Önümüzdeki bir aylık sürede gerçekleşecek enflasyon artışı da göz önüne alındığında kayıplarımızın daha da artacağı görülmektedir. Bu durumda Haklı Talebimiz olan, Enflasyon farkının aylık ödenmesi uygulamasına derhal geçilmesi zorunludur” dedi. 

MAAŞLAR 3000 LİRA ERİDİ”
Ramazanı geride bıraktığımız, ve Kurban bayramın arefesinde olmamız hasebiyle,  harcamaların arttığını söyleyen Tuci, “Ocak-Mart-Mayis- arasında maaşlar resmi olarak 40,3 yani, 3000 TL erimiştir. Alım gücündeki bu azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır. Memurlarımız, çarşı pazar alışverişinde zorlanmaktadır. Kurban bayramın  ayında bulunduğumuz şu günlerde ailenin harcaması da normalin üzerinde artmaktadır.”
 
Enflasyon farkının aylık ödenmesini isteyen Başkan Halit Tuci, “Gerek maaşlardaki erime gerekse 2022 yılının geri kalanında beklenen enflasyon dikkate alınarak kamu çalışanlarına tatminkâr ve gerekçi bir uygulamaya geçmemiz gerekmektedir. Bu nedenle ortaya çıkan erimeyi zamanında telafi etmek adına, mahsuplaşma için 6 ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan farkın maaşlara yansıtılması ve üzerine refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözünün hayata geçirilmesi gerekmektedir.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ‘Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz’ şeklindeki sözünü hatırlatan Tuci, “Bu söz havada kalmamalıdır. Gereği yapılmalıdır” diyerek sözlerine son verdi.