Hastaneler Bir Bir Dezenfekte Ediliyor

TAKİP ET

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında VEAH Eğitim ve Araştırma Hastanesi dezenfekte edildi.

Koruyucu kıyafet giyen görevlilerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasında, özellikle yoğun kullanılan noktalar titizlikle temizlendi.
 Van Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı kentte faaliyet  yürüten VEAH Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek Hastane Başhekimi Doç.Dr.Sebahattin Çelik'in  talimatları doğrultusunda ve beraberindeki birim Müdürü Ayhan Erğenç'in himayesinde Konferans salonu ,Poliklinik, Servis katlarında temizlik ve dezenfekte çalışmaları devam ediyor.
Koronavirüs (Covid-19) salgının yayılmasının önüne geçmek amacıyla kentte, başta denetimler olmak üzere çeşitli çalışmalar gerçekleştirerek kamuya ait alanları koruma altına almaya amaçlayan Van Büyükşehir Belediyesi, hastanede temizlik ve dezenfekte çalışması yürütüyor. Gündüz saatlerinde yaşanan yoğunluğu göz önünde bulundurarak çalışmalarını gece saatlerinde gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü, ilk etapta kentte faaliyet yürüten S.B.Ü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde deterjanlı suyla yıkadı ve yıkanan alanlar ardından dezenfekte edildi.
 VEAH hastanesi’nde yürüttüğü. Çalışmalar kapsamında  acil ve poliklinik girişleri, hasta bekleme salonları ve aktif mikrop sökücü, kir ve yüzey temizleyicilerle yıkandı.


VAN GAZETESİ

van gazetesi van haber dezenfekte veah hastane ayhan erğenç sebahattin çelik büyükşehir belediyesi koronavirüs eğitim araştırma