Hayalet Sınıflar'la gündeme Gelen Özel Okullar İnceleme Altında

TAKİP ET

Son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı, tam zamanlı kurslara devam etmek isteyen 12. sınıf öğrencileri için özel okullarda oluşturulan "hayalet sınıflar" iddialarıyla gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, "hayalet sınıf" iddialarıyla gündeme gelen özel okullara yönelik incelemeler başlattı. Öğrenci devamsızlığı ve sahte diplomalarla mücadele kapsamında alınan bu tedbirler mercek altında.

Son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı, tam zamanlı kurslara devam etmek isteyen 12. sınıf öğrencileri için özel okullarda oluşturulan "hayalet sınıflar" iddialarıyla gündeme geldi. Bu özel okullarda devamsızlık ve eğitimin işlenmemesi gibi durumlarla karşılaşıldığı ihbarlarının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle açık öğretim liselerine geçişlerin belli şartlara bağlandıktan sonra, bazı özel okullarda "hayalet sınıflar" oluşturulduğu iddiaları ortaya atıldı. Bu sınıflara kayıt olan öğrenci velilerinden yüksek ücretler talep edildiği, ancak öğrencilerin devamsız oldukları halde bu sınıflara gelmiş gibi gösterildiği iddiaları gelen bilgiler arasında yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu iddialar üzerine harekete geçerek Eylül ayı itibarıyla resmi okullardan özel okullara geçiş yapan öğrencilerin verilerini e-Okul sistemi üzerinde analiz etti. Ayrıca MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı devreye sokarak genel bir denetim kararı aldı. Bu denetimlerin yanı sıra 81 il valiliğine okul bazlı inceleme yapılması için yazı gönderildi.

81 ilde faaliyet gösteren özel okulların 12. sınıf öğrencilerinin okullarına devam edip etmedikleri konusunda inceleme yapılması ve mevzuata aykırı işlem tespit edilmesi durumunda yasal işlem başlatılması talep edildi.

Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkacak tespitlere göre gerekli yasal işlemler uygulanacak. Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na göre, mevzuata aykırı fiilin işlendiği özel okulların kurum açma izni ve çalışma ruhsatı iptal edilecek. Ayrıca özel okul sahiplerine brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası verileceği belirtiliyor.

Bu gelişmelerle birlikte, "hayalet sınıf" iddialarıyla gündeme gelen özel okulların geleceği merakla bekleniyor, ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı tedbirlerle ilgili kamuoyu yakından takip ediyor.

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

özel okul sınıf van haber van haberleri