Hayrullah Tanış,'Gürpınar'da kimseyi işsiz bırakmayacağız'

TAKİP ET

Van Gürpınar Belediyesi Başkanı Hayrullah Tanış, "Bu yaptığımız milliyetçilik değil. Sadece her ilçe kendi içinde başarabilsin kendi istihdamını sağlayabilsin. Çünkü toplum olarak bizler işsizlikte kaybettik' dedi.

Van Gürpınar Belediyesi Başkanı Hayrullah Tanış, “İstihdama yönelik projelerimiz var. Elemen alımları ile ilgili mülakatlar başladı. 1300 civarında kardeşimiz buraya müracaat etti. Biz özellikle kimsenin adını vermiyoruz. Diyorlar ki Hayrullah Tanış, kendi akrabalarını yerleştiriyor. Doğru hepsi akrabam, onları aldım. Böyle şeyler mülakatlar çerçevesinde oluyor. Burası özel sektör. İşini iyi yapabilecek kalifiyeli elemanlar yetiştirmek için mülakatlar yapılıyor.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER

"İnsanlarımızı da bir firmayı da serbest bıraktık. Bütün müracaatları oraya yönlendiriyoruz. İki şartımız var. Birincisi Gürpınar’da olacak ikincisi ise; Gürpınar’da ikametgâh edecek. Bu yaptığımız milliyetçilik değil. Sadece her ilçe kendi içinde başarabilsin kendi istihdamını sağlayabilsin. Çünkü toplum olarak bizler işsizlikte kaybettik”

“KİMSEYİ İŞSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

“Evine ekmek götürecek insan yanlışa bulaşmaz. Bunları tedarik edeceğiz. Üretim tesislerimiz devam edecektir. Çağrımıza yanıt veren bir iş adamımız kendi imkânları doğrultusunda burada bir fabrika faaliyete geçirecek. İmar sorunları çözüldükten sonra temelli açacağız. 

Bizlerinde ikinci tekstil projemiz hayata geçecek. Bundan sonra kimseyi işsiz bırakmayacağız. Toplumu biraz daha üretebilen, ayakları üstünde durabilen bir hale getireceğiz. Hoşap projesinin temelleri kazılıyor. Temel atma projesinde sayın bakanımız iştirak edebilir. İnşaatı devam eden 250 kişilik spor salonumuz var, gençlik merkezimiz var. Prestij caddemiz var. Gürpınar ilçesinin içerisinden başlayıp hastane ve okullar bölgesine kadar gidiyor”

“EKONOMİK BOYUTTA ÖNEMLİ GELİŞMELER OLUR”

“Bunların açılışını sayın bakanımızla birlikte yapacağız. Tabii Hoşap’ta seçim vaadi dediler. Biz azimle bütün sorunları ortadan kaldırmak için uğraştık. Bunlara rağmen hala sorunlarla uğraşıyoruz. Her bir grup kendi başına çalışıyor. Bunları da çözme noktasına getirdik.
 
Birinci etabın temelleri atıldı ikinci etabın ihalesi bu hafta çıkıyor. Üçüncü etaba son bir iznimiz kaldı. Onu da alırsak bu yıl içerisinde yüzde seksenini açmaya çalışacağız. Hepsi bitince yetmiş sekseni iş yeridir.

Bir o kadarı da 1+1’dir. Fakat önemli bir sorun var; öğretmenlerimiz Hoşap’ın köylerinden Van’a gidiş geliş yapıyor. Yazın bunu anlayabiliriz fakat kış şartlarında bu büyük bir problem oluyor. Orada yapacağımız 1+1’ler öğretmenlerimiz için faaliyete geçecek”

“HOŞAP, VAN’IN DOĞUYA AÇILAN KAPISIDIR”

“Böylelikle şehir gelişir, turizm gelişir, ekonomik boyutta önemli gelişmeler olur. Orada önemli bir kültür mirasımız var. Önümüzdeki haftalar da kültür bakanımız ile görüşeceğiz. Güzel bir han var ama insanlarımız tarafından ahır olarak kullanılıyor. Bunu da turizme kazandıracağız. Kapalı çarşı gibi projemiz var.

Onu da yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tabii engellerle karşılaşabiliyoruz. Bizler engelleri yıkmak için geldik. Bir bir yıkacağız. Bunları yaparken insanlarımıza zarar vermeden yapmaya çalışıyoruz. Hoşap değiştiği zaman, Van’ın doğuya açılan kapısıdır."

Sadece Hoşap ve Gürpınar değil bir Van etkilenecek”

“Buradan mesajım da şudur; “belediyecilik geldiği zaman her şey değişebilir”. Millet bahçesi ilin en büyük millet bahçesidir. Şu an cıvıl cıvıl çocukların koşturduğu bir yer haline geldi. At çiftliğimiz var, spor tesislerimiz var, Gürvivor’ımız var. Adrenalin sevenler batıya gitmesinler zaten burada her şey mevcut. Buna benzer aktiviteleri arttırmaya çalışacağız. Okçuluk alanı denemesini de yaptık bitince onları da halkımızın hizmetine sunacağız ”diyerek sözlerini noktaladı.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
SEVDA UZUNYOL - 0544 409 03 28
 

van van haber van haberleri hayrullah tanış gürpınar belediye isdihdam işsizlik