HDP'den Kılıçdaroğlu'na açık ittifak mesajı

TAKİP ET

Kriz ve kaosun eksik olmadığı 6'lı masanın son toplantısı dün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'nu partilerine davet ederek açık ittifak mesajı verirken, CHP’den Altılı Koalisyon’un gizli ortağının bu talebine olumlu yanıt geldi. İşte detaylar…İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Noter masası ve kumar masası" benzetmesinin yaparak ayrıldığı 6'lı koalisyon masasına, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ilan edilmesi şartıyla geri döneceğini açıklamıştı. Bu talebin CHP tarafından olumlu karşılanması üzerine Meral Akşener, dün Saadet Partisi ev sahipliğinde düzenlenen 6'lı koalisyonun son toplantısına katılmıştı.Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, toplantının ardından yapılan açıklamada, 6'lı koalisyonun adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu bildirdi.

 

HDP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK İTTİFAK MESAJI: PARTİMİZE BEKLERİZ

 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'nu partilerine davet ederek açık ittifak mesajı verdi. yaptığı çağrıda "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz." dedi.

 

"KILIÇDAROĞLU'NU HDP'YE BEKLİYORUZ"

 

Edirne'de cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklanır açıklanmaz sosyal medyadan dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Demirtaş, Mithat Sancar'ın da görselini paylaşarak "Sayın Kılıçdaroğlu'na hayırlı olsun diyoruz. Kendisini HDP'ye de bekliyoruz." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

 

CHP'DEN OLUMLU YANIT

 

CHP'den Altılı Koalisyon'un gizli ortağının bu talebine olumlu yanıt geldi. Özgür Özel, yaptığı açıklamada, "Mithat Sancar'ın tebrikine teşekkür ediyoruz bu çok kıymetli. Bir cumhurbaşkanı adayı tüm siyasi partileri ziyaret edebilir. Tüm siyasi partileri ziyaretle yükümlüdür. Seçim güvenliği için çıktığımız yolda da HDP'yi ziyaret ettik. HDP'yi bu kampanya süreci başlamadan ya da kampanya sürecinde bir ziyaret etmek olasıdır" ifadelerini kullandı.