HDP'li İsmin Van'da Yaptığı Konuşma Dava Sebebi Oldu

TAKİP ET

VAN HABER / Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde 2016 yılında Van'da yaptığı bir konuşmaya ilişkin TCK'nin 301. maddesi kapsamında dava açılmıştı.


VAN HABER / Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılanan Figen Yüksekdağ, hakkında Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde ise 2016 yılında Van'da yaptığı bir konuşmaya ilişkin TCK'nin 301. maddesi kapsamında dava açılmıştı.

 Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava ile "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçundan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davalar birleştirildi. 



VAN GAZETESİ


van haber van haberleri van gazetesi hdpli İsmin vanda yaptığı konuşma dava sebebi oldu mahkeme ağır ceza figen yüksekdağ hdp genel başkan hdp eş genel başkanı terör örgütü örgüt terör türkiye cumhuriyeti türkiye devlet ankara suç tahrik halk