HDP Van'da basın iftarda bir araya geldi

TAKİP ET

VAN - Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti Van İl Yöneticileri Van'da faaliyet yürüten yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar yemeğinde konuşan Yeşil Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi, Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin basın özgürlüğü olduğunu söyledi.

HDP ve Yeşil Sol Parti tarafından Van’da faaliyet yürüten yerel ve ulusal basın mensupları için verilen iftar yemeğine Yeşil Sol Parti Van İl Sözcüsü Veysi Dilekçi, HDP Van İl Eş Başkanları Handan Karakoyun, Fikret Doğan, Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Adayları Zülküf Uçar, Gülderen Varlı, Mahmut Dindar, Havin Kiye ve Taylan Ertaş katıldı.

İftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan Yeşil Sol Parti Van İl Eş Sözcüsü Veysi Dilekçi,  partilerinin 2023 seçim beyannamesinde basın özgürlüğüne ilişkin önemli vurgular olduğunu belirtti. Türkiye’de basının son yıllarda mevcut iktidar tarafından ağır bir baskı altında tutulduğunu ve yüzlerce gazetecinin tutuklandığını hatırlatan Dilekçi, parti olarak basın özgürlüğünü sonuna kadar savunacaklarını belirterek: “ Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri basın özgürlüğüdür. Parti olarak bu konuda çok hassasız. 14 Mayıs’ta mevcut baskıcı anlayışın iktidardan gitmesiyle basın özgürlüğünü yeniden tesis edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Dilekçi konuşmasında İmralı ve diğer cezaevlerinde süren tecrit politikalarının ağırlaştığını belirterek, Kürt sorunu ve diğer sorunların çözümünün tecridin kırılmasıyla mümkün olduğunu söyledi.

Dilekçi’nin ardından söz alan Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları ise gazetecilere yönelik operasyonlara dikkat çekti. Mevcut iktidarın basını baskı altına alarak gerçekleri halktan gizlemeye çalıştığını belirten milletvekili adayları, basın özgürlüğü ve diğer problemlerin çözümünün 14 Mayıs’ta Ak Parti’nin iktidardan düşmesiyle başlayacağını kaydetti.

İftar yemeği daha sonra gazetecilerin sorduğu sorularla sona erdi.

Van haber, Van Gazetesi 

Van