HELAL OLSUN SANA VAN! NE GÜMBÜR GÜMBÜRSÜN

TAKİP ET

Van'da coşkulu kutlamalar gün boyu devam etti. Sabah saatlerinde Van'ın İpekyolu ilçesi ve birçok ilçede 2 Nisan Van'ın 103. Yılının kurtuluşu programları gerçekleşti.

SONDAKİKA VAN HABER - Van ili kurtuluşa farklı uyandı. Sabah saatlerinde etkinliklerin başlaması Van halkını ve ülke halkını bir kez daha sevince boğdu. Van’ın birçok ilçelerinde 2 Nisan Van’ın 103. Yılının kurtuluşu için etkinlikler düzenlendi. Bunun yanı sıra; Otizm hastaları için hediler ve eğlenceler unutulmadı ve en önemlisi gece saatlerinde meşale, havai fişekle Van’ın kurtuluşu bir kez daha hafızalara kazındı.

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER

VAN’IN O ÇOŞKULARI BÖYLE YANSIDI

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü  çeşitli etkinliklerle kutladı.
Beşyol mevkisindeki valilik binası önünde başlayan törene; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, il ve ilçe protokolü, kurum amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Kolordu Komutanlığı Bandosu, mini konser verirken, halk oyunları gösterisi de yapıldı. Tören sonunda Kolordu Komutanlığı Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü yapan Polis Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat personeli, izleyenlerden büyük alkış aldı. 


İPEKYOLU BELEDİYESİ’NDEN GÖRKEMLİ KUTLAMA

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Van’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Norşin Camisi’nde kılınan Cuma Namazı sonrası Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımıza lokma dağıtımı yapıldı. 

Ardından Cumhuriyet Caddesi Kent Meydanı'nda verilen konser coşkuyu doruğa taşıdı. Konsere İpekyolu Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vanlı sanatçı Haktan İpek’in Van Türkülerine eşlik eden vatandaşlar eğlencenin tadını doyasıya yaşadı. Konser sonrası vatandaşlara yöresel lezzetin simgesi olan Ayran Aşı ikram edildi.



BU ÖZEL GÜNDE ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

İpekyolu Belediyesi Bostaniçi Mahallesi’nde yer alan Berivan Kültür ve Sanat Merkezi’nde günün anlam ve önemine ilişkin, çocuklara 120 filminin gösterimini gerçekleştirdi. Cephanenin Sarıkamış'a nakledilmesi için yola koyulan, 120 Vanlı gönüllü çocuğun hikayesinin anlatıldığı film, izleyicilerine duygu dolu anlar yaşattı.
Program akşam saatlerinde Van Kalesi’ndeki havai fişek gösterisi ile son buldu.


BÜYÜKŞEHİR OTİZMLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİYLE YEMEKTE BULUŞTU


Van Büyükşehir Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Van’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı etkinliklerinde kortej yürüyüşüne katılan otizmli çocuklara ve aileleri daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerde öğlen yemeği verildi. Yemeğin ardından Solo Türk gösterisini izleyen otizmli çocuklar ve aileleri unutulmaz dakikalar yaşadı. 

Büyükşehir Belediyesi sayesinde farklı bir gün geçirdiklerini belirten otizmli çocukların aileleri kendilerini unutmayan Van Valisi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.


MERAL BİLMEZ OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ANNELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez hanımefendi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Otizmli çocukların anneleri ile bir araya geldi.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Otizmli çocukların annelerini misafir etti.
Çocukların anneleri ile bir araya gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ’in eşi Meral Bilmez Hanımefendi ve Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Selma Biçek, annelerin yaşadıkları sorun ve taleplerini dinledi. 


Hazırlanan programın ardından, farkındalık oluşturması amacıyla Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Otizmin rengi olan mavi maskeler ve hediyeler annelere verildi.



TUŞBA’DA,  2 NİSAN KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

Van’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışı’nın 103. Yıldönümü Tuşba İlçesi’nde düzenlenen çeşitli etkiliklerle kutlandı.

Bu yıl ilk kez merkez ilçelerde de yapılan kutlama etkinlikleri, Tuşba Belediyesi’nin İskele Merkez Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nın ardında cami cemaatine lokma tatlısı dağıtımı ile başladı. Daha sonra kutlama etkinliklerine, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç ve AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Muğdat Günini’nin birer selamlama konuşması yaptığı kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, gururla, şerefle kutladıkları 2 Nisan’ın; bu aziz topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan dış güçlerle işbirlikçilerinin unutamayacakları dersin verildiği tarih olduğunu ifade etti. 



Samsun’da yakılan özgürlük meşalesinin; Erzurum’da, Elazığ’da, Van’da adım adım, karış karış, Anadolu’nun her köşesini aydınlattığı ve zaferlerin sele dönüştüğü gün olduğunu vurgulayan Başkan Akman, “Bugün; ‘Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim’, ‘Ya ölüm, ya İstiklal’ diyenlerin, ülkenin geleceği olan bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için ölümü seçtikleri gündür. Bugün; derdi vatan olan, derdi millet olanların günüdür. Bugün; Van’ımızın kurtuluş, zafer, mücadele, azim ve gururun bayramıdır” dedi. 



BAŞKAN AKMAN, ‘GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN TOPLUMLAR GELECEĞİNİ İNŞA EDEMEZLER’


Geçmişini bilmeyen toplumların geleceğini inşa edemeyeceğini kaydeden Başkan Akman, dün Zeve’de yaşananları unutmaları durumunda, bugün Suriye’de ve Irak’ta yaşanan olayların sebebini anlayamayacaklarını kaydetti. Geçmişten aldıkları güç ve kuvvetle geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Akman, “Atalarımızın,103 yıl önce ‘Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim’ şiarıyla canlarını ortaya koyarak bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlattıkları gündür” ifadelerini kullandı. 
 

Türkiye’nin bölgede geliştikçe, söz sahibi oldukça, buna engel olmak isteyen düşmanların da olacağını dile getiren Başkan Akman, 103 yıl önce olduğu gibi bugün de her türlü şartta yine aynı ruh ve inançla birlik, beraberlik içerisinde gerekli mücadeleyi gösterecek güç ve kudrette sahip olduklarını vurguladı. Başkan Akman, “Gücümüz her daim katlanarak artmaya devam edeceğinden hiçbir dış gücün şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle; değerli hemşerilerimin 2 Nisan Van’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışı’nın 103. Yıldönümünü tebrik ediyor, bu vatan için kanını, canını vermiş şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi de şükranla yad ediyorum” dedi. 


Başkan Akman’ın yaptığı konuşmanın ardında Tuşba Belediyesi Folklor Ekibi bir gösteri sundu. Yapılan ‘Çuval’, ‘Yumurta’ ve ‘İp Çekme’ gibi yöresel oyunlarda dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verildiği ve ikramların da yapıldığı kutlama etkinlikleri ‘Grup Yakamaoz’ tarafından verilen konser ile son buldu. 

Kutlama etkinliklerine Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç ve AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Muğdat Günini’nin yanı sıra Tuşba AK Parti belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


“Mavi Fularlılar”dan Van TSO’ya 2 Nisan sürprizi

Van'ın yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla bir araya gelen "Mavi Fularlılar" kadın gurubu, “2 Nisan Van’ın Kurtuluşu” ve “Vanlılar Günü” nedeniyle Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (Van TSO) ziyaret etti.

Mavi Fularlılar Gurubu, Van TSO tarafından Coğrafi İşaret Tescil başvurusu yapılan ve onay aşamasına gelen Van Pastası’nı ziyarette ikram etti. Nuran Demirhan, Tülay Sümer, Hamiyet Çiçekel, Zehra Aygen ve Miyaser Erinç’ten oluşan Mavi Fularlılar Gurubu Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Oda Genel Sekreteri Cengiz Aras ve Genel Sekreter Yardımcısı ile bir araya geldi.

Burada konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, ziyaretten duyduğu memnuniyetti dile getirdi. Başkan Takva, 

“İlimizin yöresel yemekleri, tatlıları ve diğer yiyeceklerinin tanıtımı için büyük emek, çaba sarf eden Mavi Fularlıların bizleri ziyaretti oldukça kıymetlidir. Van Pastası’nı ikram olarak getirmeleri de ayrı bir güzellik ve incelik oldu. Hem ziyaretleri hem de bu güzel sürprizleri için tüm Mavi Fularlılara teşekkür ederim.” Dedi.

Mavi Fularlılar Gurubu Temsilcisi Nuran Demirhan;
“Bugün Vanlılar Günü. Bizde bu kapsamda Van TSO’yu ziyaret ettik. Gelirken de ilimizin değeri olan ve Van TSO’nun emekleri ile tescili yapılan Van Pastamızı getirdik. Başta oda başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. İnşallah yöresel ürünlerimizin tanıtımını bizler, tescilini de odamız yapamaya devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Van Gazetesi – Eyşan Yetkin

 

van güncel haber van haber van 2 nisan kurtuluş etkinlik