Helal sana hocam! Van'da görev yapan cami hocasından 30 aileye yardım

TAKİP ET

Van Tuşba müftülüğünde , Seyrantepe mahallesinde bulunan Şeyh Abdülkadir Geylani camisinde görev yapan Kurban Hoca , geçim sıkıntısı çeken ailelere yardım kolisi dağıttı.

Van Tuşba müftülüğünde , Seyrantepe mahallesinde bulunan Şeyh Abdülkadir Geylani camisinde görev yapan Kurban Hoca , geçim sıkıntısı çeken ailelere yardım kolisi dağıttı.
 
VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 0328

Kurban Hoca, "Salgın hastalığın başladığı günden beri diyanet işleri başkanlığımızın başlattığı süreç itibariyle bugüne kadar hayırseverler tarafından 30 dan fazla ailemize gıda yardımı, 10 ailemizden fazla giyim vb. ihtiyaçlarını gidermeye gayret ettik.

Bu işe şu hadisle yola çıktım. "KOMŞUSU AÇKEN, TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR." hadisiyle muhtaç Ailelerimizin gerek bir Müslüman din kardeşi olarak, gerek camii imam hatibi olarak yanlarında olmaya çalıştım.

Tabi bu ailelerimizi ziyaret ederken çok farklı duygular yaşadık. Gerçekten ihtiyaç sahibi çok ailelerimiz var. Berat gecesi bana bir mesaj geldi. Muhtaç sahibi ve yardım  ettiğimiz çok değerli bir ağabeyimizden "Hocam, dedi. iki yıldır çocuklarımın yüzü gülmüyordu. Bu akşam eve geldim çocuklarım çok mutlu. Getirdikleriniz halen çocuklarımızın üzerinde. Size çok dua ediyoruz. " Bu duygularla gerçekten gönüllerimize taht kurdular. Aynı çok dua aldık. Bizim en önemlisi de buydu zaten. Dualarını almak ve Gülen yüzlerini görmekti.
Benim Van halkına veya yardımsever kardeşlerimize bir cami imamı olarak bir mesajım var. Yani hakikaten her şey devletten beklemek doğru bir şey değildir. Evet devletimiz gereken elinden geldiğinden fazla yapmaktadır. Ama buradan özellikle muhtarlarımıza sesleniyorum. Kapısı çalınmayan derdi dinlenmeyen ve ihtiyaç sahibi çok ailelerimiz var. Bunlara hep beraber sahip çıkalım.

Şuna inanıyorum ki en kısa zamanda Allah'ın izniyle bu hastalığın üstesinden hep beraber geleceğiz. Üzüldüğüm bir nokta var ki biz tedbirlerimizi almıyoruz. Virüsün en çok sevdiği şey kalabalık ortam ve insan bu yüzden mecbur olmadıkça lütfen ama lütfen evlerimizden çıkmayalım Ve sözlerimi kısa bir dua ile bitirmek istiyorum.

İlahi Ya Rabbi!

Bütün dünyayı kuşatan salgın hastalık karşısında bizlere inâyetini lutfeyle Allah’ım Her daim mağdurların, mazlumların, gariplerin yanında yer almış; çaresizlere kucak açmış necip milletimizden rahmetini esirgeme Allah’ım!

Ya Rab! Bu zor zamanlarda, büyük bir özveri ile gece gündüz demeden çalışan başta sağlık görevlilerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza yardım eyle Allah’ım.

İlâhi Ya Rabbi! Dünyada ve ahirette, mahşer gününde mahcup ve mahzun olmaktan cümlemizi muhafaza eyle Allah’ım! Amin" dedi.

VAN GAZETESİ






vanhaber , van yardım , vanhaber , van haber , van haberleri , anında van haberleri , vanda son durum , van'da salgın yardımı , vanda bulunan cami hocası , cami hocası aileleri unutmadı , van yardımları , 

seyrantepe mahallesi vanhaber van yardım vanhaber van haber van haberleri anında van haberleri vanda son durum vanda salgın yardımı vanda bulunan cami hocası cami hocası aileleri unutmadı van yardımları helal sana hocam! vanda görev yapan cami hocasından