Her Şey Sağlıklı Yaşam için

TAKİP ET

Fevzi Özgökçe 'Otomobilsiz yaşam, aynı güzergahta ortak bir aracın kullanılması, Toplu ulaşım ile elektrikli araç kullanımın teşvik edilmesi ile Bisiklet yollarının yapılması, kiralık bisiklet kullanımının artırılması gibi önemi konularda bilgilendirme ve farkındalık oluşturmaktayız. " diyerek etkinliğin işlevine vurgu yaptı.


“Avrupa Haraketlilik Haftası, Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından 2002 yılından itibaren yürütülmektedir. İnsan sağlığı ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi başta olmak üzere hareketlilik ve kentsel yaşam alanını etkilemeyi ve geliştirmeyi amaçlayan bir kampanyadır. Bu kapsamda mahalli idareler ile belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, bisiklet parklarının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Bu sayede insanların bireysel araçlar yerine alternatif toplu ulaşım ile seyahat etmesinin teşvik edilmesi sağlanmaktadır.”

 “TÜM YAYALARIN, BİSİKLET VE SCOTTER KULLANANLARIN VAN DENİZİ KIYISINDA 15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKINDA BAŞLAYACAK BİSİKLET TURU’NA BEKLİYORUZ”

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın, bu yıl 48 ülkede 2 bin 216 noktada çeşitli aktivitelerle kutlanmakta ve Türkiye’de de 61 farklı noktada katılımın olduğunun altını çizen Özgökçe, “Birlikte Yürüyelim / Walk with us” temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerin temel amacı insan sağlığı ve sakin kentler oluşturmanın yanında CO2 emisyonu ile obezite konularına dikkat çekilerek insana günlük yaşamında yürümeyi, bisiklet kullanmayı ve toplu taşımayı teşvik etmek olduğunun altını çizdi.

 Fevzi Özgökçe “16-22 Eylül tarihleri arasındaki 1 Hafta boyunca başta ilk orta ve liseler olmak üzere Üniversitelerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. CO2 emisyonu ve Obeziteye karşı aktif hareketli bir yaşam tarzı konulu bilgilendirme ve farkındalık oluşturma etkinlikleri yapılmaktadır. Otomobilsiz yaşam, aynı güzergahta ortak bir aracın kullanılması, Toplu ulaşım ile elektrikli araç kullanımın teşvik edilmesi ile Bisiklet yollarının yapılması, kiralık bisiklet kullanımının artırılması gibi önemi konularda bilgilendirme ve farkındalık oluşturmaktayız. Van Yüzüncü Yıl Üniversitemizde güvenli bisiklet sürüşüyle ilgili eğitimler ve farkındalık oluşturacağız. Çocuklarımız için hem Bisiklet hem de güvenli scooter, E-Scooter, moped, hoverboard, kullanımının yaygınlaştırılması için eğitimler de vermeyi planlıyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında tüm Vanlıların başta Van Gölü çevresinde, sağlıklı yaşam için düzenli yürüyüşler, özellikle sabah namazı için evden Mimar Sinan’ın eseri olan Hüsrev Paşa Camisine tarihi Van Kalesi yolunda yürüyüşe, ayrıca Erek, Artos, Pirreşit ve Süphan Dağlarına tırmanışlar planlayarak yeryüzünde huzurun ve muhabbetin şehri olan Van’ımızı tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemekteyiz.”

 “BİRLİKTE YÜRÜYELİM”
 
“Bu yıl tüm insanlara yürüyüşün keyifli, sağlıklı ve tamamen ücretsiz olduğunu hatırlatmak istiyoruz.  Araç ile gidilmesi gereken yerlere ise toplu taşıma araçları ile yolculuk yapılması hem ekonomik hem de daha güvenli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Derneği olarak yegane gayemiz Van’da da daha temiz bir kent ve daha sağlıklı insanlar yetiştirmek olduğu için bu haberi okuyan herkese; ‘Öyleyse yürüyüş ayakkabılarını giy ve bizimle yürü’ diyoruz!”
 Bugün ‘Birlikte Yürüyelim’ çağrımıza İpekyolu İskele Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu cevap verdi. Okulumuz 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 205 öğrenciyle eğitim öğretime başlamış. Kısa sürede yaptığı çalışmalara Van’da adını duyuran okulun öğrenci sayısı 2012-2013 yılında 1100’e ulaşmış. 2018-2019 eğitim öğretim yılında proje okulu olan İskele Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin ortaokul bünyesinde 120 öğrenci ve Lise bünyesinde ise 550 olmak üzere toplam 670 öğrencisi mevcuttur. Eğitim öğretim yılı boyunca proje okulu idaresi öğrencilerine akademik başarılarının yanı sıra sağlık, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da birçok çalışma gerçekleştirmektedirler. Bunlarda biride bugün Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Derneği Başkanı sayın Prof. Dr. Fevzi Özgökçe’ nin müracaatları sonucu bu yıl Van’da 3. sü olacak Avrupa Hareketlilik Haftası (European Mobility Week)’nın 16-22 Eylül 2019 3. Gününde öğrenciler ile öğretmenlere haftanın anlam ve önemi hakkında bir konferans yaptı ve konferansın ardında iskele caddesinin trafiğe kapatılarak ‘cadde ve sokakların yayalaştırılması’, ‘otomobilsiz yaşam’ ve ‘sağlık yaşam için günde en az 10 bin adım’ çerçevesinde bir yürüyüş yapıldı.
 #AvrupaHareketlilikHaftası #EuropeanMobilityWeek haftası kapsamında BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ARAŞTIRMA DERNEĞİ Başkanı sayın Özgökçe bu faaliyetlerinin Van ili genelinde sorunsuz bir şekilde yapılması açısında olur ve desteklerinden dolayı başta il Valimiz ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez’e, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye, İpekyolu ilçe Kaymakamımız Sayın Sinan Aslan’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Hasan Tevge’ye, İl Emniyet müdürümüz sayın Mehmet Suat Ekici’ye, İlçe Milli eğitim müdürümüz sayın  Şükrullah Yavuzer, İpekyolu ilçe emniyet müdürümüz sayın Ahmet Levent Böke ve kahraman polis teşkilatımız ile programımıza tüm eğitici kadrosu ve öğretmenleri ile katılım sağlayan okul müdürümüz sayın İsa Pulat ve Öğretmenlerimiz ile tüm İpekyolu İskele Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ve velilerine teşekkür ederiz” dedi.

 




her şey sağlıklı yaşam için van gazetesİ İmam hatİp lİsesİ scooter e-scooter moped hoverboard van büyükşehir belediye başkan vekilimiz sayın mehmet emin bilmez’e van yüzüncü yıl Üniversitesi rektörü sayın prof. dr. hamdullah Şevli’ye İpekyolu ilçe kaymaka