Herkesin Merak Ettiği Yasak Gelecek Mi?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Koca daha önce Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaparak uyarıda bulunmuştu. Son zamanlarda artan vakalar nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili henüz bir açıklama yapmayan Koca,"Salgınla savaşta disipline ve uzun süreli başarıya ihtiyacımız var. "dedi.


 Yapılan son açıklamalarda İzmir'de sokakta sigara içmek ve 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkmasının yasaklandığı duyuruldu. Daha önce Ankara ve İstanbul'un da içerisinde bulunduğu bazı illerde kısıtlamanın uygulanacağı açıklanmıştı. 
 Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Sağlık Bakanı Koca daha önce Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Ankara dışında toplanması sıradan bir olay değildir. Salgınla savaşta disipline ve uzun süreli başarıya ihtiyacımız var. (Kovid-19 vakaları) Artış, İstanbul'a günlük gidiş gelişlerin fazla olduğu illerde de yüksektir. İstanbul'da durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır." diyen Fahrettin Koca, genel bir yasak ile ilgili açıklama yapmadı.


 
 

herkesin merak ettiği yasak gelecek mi? van gazetesi fahrettin koca kovid-19 koronavirüs bilim kurulu kurul bilim i̇stanbul i̇zmir sigara ankara savaş disiplin sağlık bakanı yasak sağlık bakan