Hüseyin Altın: İyi bir eğitim sistemi, kaliteli kadroyla olur

TAKİP ET

Van merkezde bulunan bir özel eğitim kurumunda yetkili olan Hüseyin Altın,  Van Gazetesine verdiği röportajında eğitimle ilgili bilgi verdi. 

Hüseyin Altın; “Pandemi süreci öğrencileri ve öğretmenleri çok etkiledi. Yüz yüze eğitimin önemini bir kez daha anlamış olduk.” dedi.

“ÖĞRENCİ DOYUMA ULAŞIRSA, BAŞARI KENDİLİĞİNDEN GELİR”

Atak Çaba özel öğretim kursu yöneticilerinden biri olan Hüseyin Altın; “1987 Antalya doğumluyum. Yaklaşık 14 yıldır Van’da ikametgâh ediyorum. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Edebiyat bölümünden mezun oldum. Van’ın en köklü Özel Öğretim Kursu olması ve Atak Çaba’nın Van’da bir efsane olması burada çalışmamda çok etkili oldu. Atak Çaba’nın çok güzel bir eğitim kültürü var. 

"ÖĞRENCİLERİN KALAN KONULARI TAMAMLANIR"

Özel Öğretim Kursları, öğrenciyi sınava hazırlamak noktasında pratik ve hedefe yöneliktir.  Öğrencinin dört yılda eksik kalan konularını bir yılda tamamlayıp en iyi şekilde sınava hazırlamaya çalışıyoruz. Bu noktada özel öğretim kurslarının daha pratik olduğu ve hedefe ulaşmada daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

"ÖĞRENCİLER ÇOK SIKINTI YAŞADI"

Bizler Özel Öğretim Kursu olarak Van’ın eğitim başarısını arttırmak için çalışıyoruz. Amacımız öğrencilerin eksiklerini gidermek ve Van’ın eğitim başarısını yükseltmektir. Pandemi  döneminde okullarda yüz yüze eğitimin yapılamaması, uzaktan eğitimin verimli kullanılamaması ve bazen de alt yapı eksikleri olması nedeniyle öğrenciler sıkıntı yaşadı. 
Öğrenciler, okullarda yüz yüze eğitim alamadıkları için çok eksikleri var. Bu eksikleri bizler burada derslerde tamamlıyoruz. Bu açıdan baktığımızda velilerimizin ve öğrencilerimizin özel öğretim kurslarına yoğun bir ilgisi var diyebilir. 


“İYİ BİR EĞİTİM, İYİ BİR SİSTEM ve KALİTELİ KADROYLA OLUR”

İyi bir eğitim, öncelikle kaliteli bir kadro ve kurumda iyi işleyen bir sistemin olması gerekiyor. İyi bir idare, güçlü bir kadro ve disiplinli bir kurumların olmazsa olmazıdır. Kaynak noktasında da eğer kaliteli kaynak verilirse öğrenciyi bu konularda doyuma ulaştırırsanız başarı kendiliğinden gelecektir. Kurumumuzda her öğrencinin kendi rehberlik öğretmeni vardır. Haftalık görüşmeler yapar, haftalık ödevler verir, bu ödevleri her hafta takip eder ve veliye de bilgilendirme yapar. Aynı zamanda sınıf rehber öğretmenlerimiz de rehber öğretmenlerimize öğrenci hakkında bilgi vererek rehber öğretmenlerimize yardımcı olur. Öğrencilerimiz, öğrencilerimizi bire bir takip eder. Bizim şu anda eğitim verdiğimiz öğrenci grubu ergenlik döneminde olan ve ergenlikten daha yeni çıkmış öğrenci gruplarıdır. Bu öğrencilere yapacağımız en iyi şey,  onları doğru yönlendirmek olacaktır. Bilgi noktasında zaten yardımcı oluyoruz.  Asıl önemli olan bu öğrencilerin doğru yönlendirmeleridir. 

 Mezuna kalan öğrencilerimiz için evde çalışmak bir noktaya kadar yeterli olacaktır. Belli bir noktadan sonra yanlış yapılan sorular için dönütlerin olması gerekir.  Kurumumuzda öğrencilerimiz, etütlerimizde çalışabilirler.  Bu çalışmalar sonrasında yapamadıkları soruları soru çözüm saatlerinde öğretmenlerimize sorarak o sorularına dönüt alabilirler.

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERE EŞİT BİR EĞİTİM SİSTEMİ SUNMAK”

Bu dönütlerden sonra öğrencilerimizin yanlışları ciddi miktarda düşmektedir. Evde böyle bir  imkân biraz zor. Öğrenci evde kendi ortamını kendisi oluşturabilir. Her ne kadar düzen olsa da ev ortamında ilgiyi dağıtacak çok fazla şey var. Kalabalık bir ailede ise sessiz bir ortam sağlayabilmek de güç olabilir. Bu noktada Özel Öğretim Kursları sistemli olması, çalışma saatlerinin belirli olması ve disiplinli olması açısından öğrencimize çok yardımcı olacaktır.

"ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI ÇOK ÖNEMLİ"

Tek başınıza çalışırken sıkılabilirsiniz. Ders çalışırken ortamda herkes ders çalıştığı için sizler de etkilenirsiniz ve ders çalışmaya başlarsınız. Özel öğretim kurslarının ortamı bu nedenle çok iyi. Ailelerin çalışma disiplinini çok fazla oturtamamış öğrencilerini mutlaka özel öğretim kurslarına göndermesi taraftarıyım. 

"BİLGİ TEMELİ AZ OLAN ÖĞRENCİYE AZ EMEK HARCAMAK DOĞRU DEĞİLDİR"

Atak Çaba’nın 28 yıldır Van’ da en iyi eğitim kurumlarından biri olmasının sebebi de öğrencilerine adaletli davranmasıdır.  Bilgi temeli noktasında temeli iyi olmayan öğrencimiz de en iyi öğrencimiz de bizim için aynıdır. Bu öğrenci gruplarına farklı teknikler uygulayabiliyoruz. İyi olan öğrenciye farklı teknik uygularız. Temeli olmayan öğrenciye farklı bir teknik uygularız. Emek harcama noktasında ise iyi öğrenciye çok harcayıp temeli olmayan öğrenciye az emek harcamak doğru değildir. Tam tersine temeli olmayan öğrenciye daha çok emek harcamalıyız ki o temelini oluştursun. 

Pandemi süreci öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi çok etkiledi. Biz kurum olarak bu dönemde elimizi taşın altına koyarak öğrencilerimizin hayallerine kavuşmalarına yardımcı olduk.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - SEVDA UZUNYOL - SUZAN ÖNER
HABER HATTI: 0544 409 0328

Hüseyin altın vanhaber haber atak çaba