İçinizi ısıtacak lezzet: Funda Pastahaneleri

TAKİP ET

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden halka ve tulumba tatlısının yanında ikramlık sıcak salep havaların soğumasıyla birlikte Funda Pastahanelerinin 6 ayrı şubesinde yerini aldı.

Kış aylarının başlamasıyla birlikte tatlıya rağbetin arttığını belirten Funda Pastahaneleri sahibi Ahmet Çetiz, özellikle şekeri düşenlerin tatlıyı tercih ettiğini ifade etti. Tatlının yapım aşamalarını sırasıyla anlatan Çetiz, tatlıya glikoz konulmasının zararlı olduğunu dile getirerek vatandaşların glikozdan uzak durması gerektiğini anlattı. Tatlı fiyatlarının maliyetine göre arttığını söyleyen Çetiz, 7/24 vatandaşlara hizmet vermek için çalıştıklarını ifade etti. Halka ve tulumba tatlısının yerli bir ürün olduğunu vurgulayan Çetiz, vatandaşların misafir ziyaretlerine giderken tatlı götürmesini tavsiye ederken vatandaşlara ikramlık sıcak salepte sunduklarını söyledi. 

“Kışın tatlıya baya rağbet görülüyor”
Havaların soğumasıyla birlikte tatlı sezonunun başladığını belirten Çetiz, “Kış aylarının gelmesiyle birlikte işlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Tatlımız yaz kış tüketilen bir üründür. Kışın tatlıya baya rağbet görülüyor. Kış aylarında yaza göre tatlıya rağbet daha çok artıyor. Yüzlerce çeşit tatlımız var ve hepsinin satışı güzel. Glikoz kullanmıyoruz şeker kullanıyoruz. Tatlılarımızı kendi imalathanemizde yapıyoruz.” dedi.


“Tatlılarımızda maliyetine göre fiyat artmaktadır”
Tatlının yapım aşamasını anlatan Çetiz, “Özellikle kış aylarında daha çok tüketilen tulumba ve halk Tatlılarımızın yapım aşaması; hamur dinlendikten sonra pompa yardımıyla tavalara döküyoruz. Kızartarak şerbette batırıyoruz ardından tezgâhta satışa sunuyoruz. Tatlılarımızda maliyetine göre fiyat artmaktadır. Bunun yanı sıra gerek alışveriş yapsın gerek yapmasın Funda Pastahaneleri kapısından içeri giren tüm vatandaşlarımıza sıcak salep ikramında bulunuyoruz. Burada vatandaşlarımızın içini ısıtmak yüzlerini güldürmek için çalışıyoruz, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

 

Van Haber 






Funda Pastahaneleri Van Haber