İnanç, 'Kürdü ile Türkü ile hiç fark etmez'

TAKİP ET

Van Gençlik ve Spor il müdürü Nevzat İnanç, sosyal medyada Ayasofya hakkında paylaştığı yazı ilgi çekti.

 Van Gençlik ve Spor il müdürü Nevzat İnanç,Ayasofya hakkında paylaştığı yazı dikkat çekti.

Nevzat İnanç,“Dünden beri sosyal medyada; AYASOFYANIN camii olarak hizmete açılması kararına, adeta üzülmüşçesine bir söylem ile yok ekonomi tavan yapacak, yok pandemi, yok hak hukuk gibi ilgisiz alakasız sözüm ona o soğuk esprilerle işi Tİ ye alarak yorum yapanlar var ya Aslında bunlar;
Renksiz bir duruşa sahip, reel kimliğini gizleyen, topluma hatta ailesine karşı bile Müslüman gibi görünüp ama bir takım siyasi hesaplar uğruna, toplumun ve ailesinin tepkisini almamak için asıl inancını, Müslüman olmadığını yani inançsızlığını gizleyenlerdir.
Oysa İnanmayabilirsiniz, Müslüman da olmayabilirsiniz, yada bu ülkede ekonomi, adalet, milli gelir vs vs konularında talep yada eleştirilerde de bulunabilirsiniz. (Tabi bu eleştirilerinizde haklısınız anlamına gelmez) Yani böyle bir hakkınız vardır.
Ama bu hakkınızı edep kuralları dışına çıkmadan, hakarete vardırmadan, insanların inançlarına saldırmadan dibine kadar kullanabilirsiniz.
Ancak anlamadığım bu muhalif söylem ve eleştirilerinizi neden AYASOFYA kararına ilintileyerek yapma ihtiyacı duyuyorsunuz.
Halbuki kim bilir belki sizin ana babanız bile (kuvvetle muhtemel)şu an bu karar karşısında mutluluktan uçuyordur. Ki; Kürdü ile Türkü ile hiç fark etmez bu Necip Milletin kahar ekseriyeti hatta aile bireylerinizin, en yakınlarınızın bile ezici çoğunluğu,
Siz istesenizde istemesenizde, Siz sevinsenizde sevinmesenizde, dibine kadar müslümandır ve bu karardan oldukça memnundurlar.
Yahu hiç değilse sevinmeseniz bile onlar adına yani en yakınlarınız adına karara saygı duymayı deneyin.
Şimdi sorarım size AYASOFYA kararından neden rahatsızsınız, bunun altında yatan gerçek gerekçeniz nedir?
Bu güzelim ülkede, eğer ihtiyacınız size has ibadetlerse, vallahi ülkemizde bu ihtiyacı giderecek çok sayıda farklı inanç gruplarına ait ibadethanelerde mevcuttur.
Yok eğer çok fazla müze merakınız varsa bu cennet vatanda istemediğiniz kadar müzede var.
Gezin gezebildiğiniz kadar.
Görende diyecek zaten hiç müzeden çıkmıyorlar.
Allah bilir ya içinizde hayatında müze görmeyenler bile vardır.
Vesselam...”dedi.
 

ayasofya nevzat inanç