insan hakları aktivisti Kerime Beluci'ölü bulundu

TAKİP ET

Baskılardan dolayı 2015'te Pakistan'ı terk edip Kanada'ya giderek iltica başvurusunda bulunan insan hakları aktivisti Kerime Beluci'nin 20 Aralık Pazar günü kaybolduğu bildirilmişti.

Baskılardan dolayı 2015'te Pakistan’ı terk edip Kanada'ya giderek iltica başvurusunda bulunan insan hakları aktivisti Kerime Beluci'nin 20 Aralık Pazar günü kaybolduğu bildirilmişti.
Yetkililer Pazartesi günü Beluci'nin cesedini bulduklarını bildirirken, aktivistin ölüm nedeni ve hangi koşullarda hayatını kaybettiğine dair başka bilgi paylaşmadı. 

Kız kardeşi Mehgenc Beluci salı günü BBC'ye verdiği röportajda, aktivistin ölümünün yalnızca aileleri için değil, aynı zamanda Belucistan'daki ulusal hareket için de bir trajedi olduğunu söyledi.
Uluslararası Af Örgütü de Beluci’nin ölümünün ardından soruşturma başlatılmasını talep etti. İnsan hakları grubu paylaştığı tweet'te, "Aktivist Kerime Beluci'nin Kanada'nın Toronto kentinde ölümü derinden sarstı. Bu olay, derhal ve derinlemesine incelenmelidir. Failler idam cezasına başvurulmaksızın adalet karşısına çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.
Beluci, 2016'da "Belucistan'ın Pakistan'dan bağımsızlığına yönelik kampanyaları" da içeren çalışmalarından ötürü "BBC'nin 2016'nın 100 Kadını" listesine girmişti.
Beluci, Pakistan yönetiminin Belucistan'da tertiplediği kaçırmalar, zorla kaybolmalar ve diğer insan hakları ihlallerini sürekli olarak vurgulamak için sosyal medya hesaplarını kullanmıştı.

Kaynak:Artıgerçek

 

pakistan aktivist kanada ölüm trajedi uluslararası af örgütü kerime beluci