İpekyol'unda 323 ahır yıkıldı 

TAKİP ET

Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Van Gölünün geleceğe daha temiz taşınması ve vatandaşlara sahil bilincini aşılamak için Van Gölünü kirleten 323 ahırın belediye tarafından yıkıldığını söyledi. 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Van Gölünün geleceğe daha temiz taşınması ve vatandaşlara sahil bilincini aşılamak için Van Gölünü kirleten 323 ahırın belediye tarafından yıkıldığını söyledi. 

Kaymakam Aydın, gölün daha temiz olması için mücadele verdiklerini söyledi. Bu kapsamda 323 ahırın yıkımını yaptıklarını ifade eden Aydın, "Ahırların yıkıldığı bölgede aynı zamanda sahil bandı projemizi başlattık. Van Gölü sahiline 116 bin metrekare büyüklüğünde park yapıyoruz. Yürüyüş yolları, konser, etkinlik alanları, kafeteryalarla hizmete açmayı planlıyoruz. Ahırların yıkılmasıyla hem çevreci bir belediyeciliğe imza atmış olacağız hem de hemşerilerimizin Van Gölü'nden azami miktarda faydalanmasını sağlamış olacağız." diye konuştu.

Belediye olarak Van Gölü'ne ayrı önem verdiklerini vurgulayan Aydın, bunda sonra da gölün gelecek nesillere daha temiz bırakılması için çalışma yürüteceklerini sözlerine ekledi.
 

ipekyolu belediyesi van ahır yıkımı van haber