İpekyolu Belediyesi İş Sözleşmesine Gitti

TAKİP ET

İpekyolu Belediyesi ile Hak- İş arasında sözleşme imzalandı.


İpekyolu Belediyesi Hizmet Binasında düzenlenen sözleşme imza törenine Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, belediye yetkilileri ve sendika temsilcileri katıldı.
 Törende bir konuşma yapan Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, “Bu toplu iş sözleşmesi değil, başkanımızın inisiyatifinde olan bir iyileştirmeydi. Biz bu konuyu teklif ettiğimizde kendisi ben işçilerin durumunu biliyorum, çalışma arkadaşlarım bu konuyu dile getiriyor ben de onlara yardımcı olacağım dedi. Hakikaten komisyon üyelerimiz uzun bir çalışma yaptı. Belediye verebileceği en yüksek oranı verdi. Ayrıca İpekyolu Belediyesi bir ilçe belediyesi olarak anılsa bile, birçok ilden büyüktür. Hem yüzölçümü bakımında hem de nüfus bakımında. Bölgede en çok işçi çalıştıran ilçe belediyesidir. Başkanımız sokaklarda, mahallelerde toplantı yapıyor. Bu gerçekten özlediğimiz bir tablodur. Devletin o sıcak yüzünü bölgemizde gösterdiği için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, “Bugün Hizmet-İş Sendikası ile birlikte çok kıymetli çalışma arkadaşlarımızın ücret zammı ile ilgili toplandık. Yaklaşık 2-3 haftadır hem Tuşba hem de Edremit Belediyemizle bu konu üzerinde çalışıyorduk. En fazla gözettiğimiz şey en alt tabakadan maaş alan çalışma arkadaşlarımız oldu. Bunların arasında kimler var. Çöplerimizi toplayanlar, park ve bahçelerimizi onaranlar var. Gerçekten bedeni ile alın teriyle bu işe koyulanlar var. Bu kesimi gözetmek istedik. Ben çok fazla rakam telaffuz etmek istemiyorum. Yaklaşık 650 çalışanımız var. Bu sayı çok kısa sürede 750-800'leri bulacak. Çalışma arkadaşlarımızın maaşlarını imkanlarımız ölçüsünde düzeltmeye çalıştık. Önümüzdeki sene ocak ayında da bir zammımız olacak. Şartlarımız daha iyi olursa, daha iyi iyileştirmeler yaparız. Çalışma arkadaşlarımızla istişare yaptık ve bir sonuca ulaştık. Ben mesai arkadaşlarıma, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun Allah utandırmasın.” dedi.

i̇pekyolu belediyesi i̇ş sözleşmesine gitti van gazetesi sinan aslan hizmet i̇ş sendikası abdullah efeoğlu belediye i̇pekyolu belediyesi hizmet iş sendikası sendika hak- i̇ş kaymakam