Irak: Vanspor'un gelir gider tablosu kamuoyuyla paylaşılmalı

TAKİP ET

1990 yılında süper ligde başarı üstüne başarı elde eden ve büyük takımları Van'da ağırlayan Vanspor siyaset ve ihale uğruna elde ettiği başarıyı kaybetti.

1990 yılında süper ligde başarı üstüne başarı elde eden ve büyük takımları Van’da ağırlayan Vanspor siyaset ve ihale uğruna elde ettiği başarıyı kaybetti.

Vanspor’a 90’lı yıllarda başkanlık yaparak Rıdvan Dilmen gibi başarılı teknik direktörler, profesyonel oyuncu kadrosu ve taraftarında desteğini arkasına alarak Van sporu Süper lige taşıyan gerçek bir Van Sevdalısı Van Ticaret ve Sanayi Odası-Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak Vanspor’un hiç bir zaman sahipsiz kalmayacağını ifade ederken, Vanspor’un bugün ki içinde bulunduğu durumunu Van’ın hak etmediğini söyledi.

BİZDEN SONRA VANSPOR PERFORMANSINI DEVAM ETTİREMEDİ

Vanspor ile ilgili merak edilenleri Vangazetesi.com’a konuşan İş İnsanı Feridun Irak, “Vanspor 1990’lı yıllarda, bugün ki statü ile süper Lig’de top koşturan bir takım olduğunu belirten Irak, “Doğu Anadolu bölgesinde birçok ilin ikinci ligde bile takımları yokken, Van süper ligde takımı olan bir ildi, daha sonra ikinci lige düştü, o dönemde Vanspor’un başkanlığını ben üstlendim. Yönetim kurulumuzun isabetli transferler ve teknik heyetiyle, taraftarların da desteğini alarak Rıdvan Dilmen’i de teknik direktörlüğe getirmiştim. Düştüğü sezonu takip ettiği sezonda benim başkanlığımla tekrar süper lige çıktı Vanspor. Bizden sonra maalesef Vanspor performansını devam ettiremedi, süreç içerisine sürekli alt liglere düştü, ardından belediye sahiplendi, belediye bu işi götürürken arkadaşlarımızdan biri bu işi yüklenirim diyerek belediyeden aldı, maalesef yönetim içinde ki anlaşmazlıklar ve bizim bilemediğimiz nedenlerden dolayı, başarılı bir süreç götürülmedi” dedi.

VANSPOR’UN BİLANÇOSU GELİR GİDER TABLOSU MİZANI KAMUOYUNA NET BİR ŞEKİLDE AÇIKLANMALIDIR

Vanspor’un mevcut tüm borçlarının şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiğinin altını çizen Irak, “Devam eden zaman içinde yeni yönetim kurulları içinde de çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle maalesef takımın yönetilmesi krizi yaşanmaktadır. Bundan başka anlaşmazlıkların basına yansıdığını ve hesap kitabında çok şeffaf olmadığını görüyoruz, bir birlerini itham ettiklerine şahit olduk, bana göre öncelikle yapılması gereken, Vanspor’un bilançosu gelir gider tablosu mizanı kamuoyuna net bir şekilde açıklanmalıdır. Borç varsa kimlere olduğu? Gelirlerin ne kadar ve nereden olduğu?  Bu gelirlerin üzerinde kimlerin temliki olduğu, açık, net ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Vanspor’un bugün ki içinde bulunduğu durumu Van hak etmiyor. Süper ligde top koşturması gereken bir takımdır Vanspor” diye konuştu.

Van Gazetesi- Özel Haber- Ülkü Yorguntür- Sevda Uzunyol 

Vanspor vanspor fk feridun ırak rıdvan dilmen van van gazetesi