İran bakanlığından Van Sınır Kapısı Hakkında Resmi Açıklama

TAKİP ET

İran yetkililerinden Forough Faryabi," Ticaret ve hizmet için üç sınır terminali dahil yolcu gönderilmedi ve bu terminaller hala kapalı."dedi.

İran Batı Azerbaycan Karayolları ve Karayolu Taşımacılığı Genel Müdürlüğü Ulaştırma Bakan Yardımcısı, "Ulusal Korona Karargahı'nın kararnamesine göre İran'ın Türkiye ile kara sınırındaki terminallerinde yolcu trafiği yasağı yürürlükte kalmaya devam ediyor."dedi.

Forough Faryabi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Batı Azerbaycan Karayolu Ulaştırma Ulaştırma Bakan Yardımcısı, şöyle konuştu: "Siber söylentiler aksine, Türkiye ile kara terminalleri yeniden açılması için herhangi bir talimat veya bildirimler olmuştur.  Ticaret ve hizmet için üç sınır terminali dahil yolcu gönderilmedi ve bu terminaller hala kapalı.
Korona virüsün ülkemizde patlak vermesi ve bu hastalığın kontrol altına alınması ve ayrıca sağlık talimatlarına uyulması için İran ve Türkiye sınır terminalleri yolcu trafiğine kapatıldı
" dedi.

Faryabi, yurttaşlarından ve gezginlerinden Türkiye ile sınır terminallerinin yeniden açıldığı haberlerini resmi ve güvenilir kaynaklardan takip etmelerini, sınır terminallerini ziyaret etmekten ve kalabalıktan kaçınmalarını istedi.

VAN GAZETESİ - İRAN MUHABİRİ - B.S.A.
 

iran sınır kapısı