İran'da 61 yaşındaki bir kadına 6 yıl hapis verildi

TAKİP ET

Avukatı Saeid Dehghan, Fariba Adelkhah'ın ulusal güvenliğe karşı komplo kurmak için beş yıl ve propaganda yapmak için bir yıl verildiğini söyledi. Fransa, Fransız-İranlı bir akademisyenin İran'daki altı yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Fransa, Fransız-İranlı bir akademisyenin İran'daki altı yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.
 
Avukatı Saeid Dehghan, Fariba Adelkhah'ın ulusal güvenliğe karşı komplo kurmak için beş yıl ve propaganda yapmak için bir yıl verildiğini söyledi.

Ancak, cezaların eş zamanlı olarak sunulmasını beklediğini de sözlerine ekledi.
Paris'teki Sciences Po üniversitesindeki 61 yaşındaki antropolog ve araştırmacı, Fransız meslektaşı Roland Marchal ile birlikte Haziran ayında gözaltına alındı.

Bay Marchal, bu yıl Mart ayında mahkum takasının bir parçası olarak serbest bırakıldı.
Fransız yetkililer, ABD'nin İran'a karşı yaptırımlarını ihlal ettiği yönündeki suçlamalar nedeniyle tutulan İranlı bir mühendis olan Celal Rohollahnejad'ı serbest bıraktı.
Son yıllarda İran, ulusal güvenlik suçlamalarından onlarca yabancı ve çift uyrukluyı tutukladı. İngiliz-İran yardım işçisi Nazanin Zaghari-Ratcliffe de dahil olmak üzere bazıları, koronavirüs pandemisi nedeniyle geçici olarak serbest bırakılıyor.

Bayan Adelkhah'ın Cumartesi günü İran yargısından mahkumiyetini veya cezasını derhal teyit etmedi.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian şunları söyledi : "Bu cümle ciddi bir unsura veya yerleşik bir gerçeğe dayanmaz ve bu nedenle politik bir niteliğe sahiptir."

Yetkili, "İranlı yetkilileri Adelkhah'ı derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz."
İranlı yetkililer, İran vatandaşları için çifte uyruk tanımıyor ve Fransız diplomatlara konsolosluk erişim hakları vermedi.

Adel Poh, masumiyetini protesto etti ve Science Po'ya göre , 24 Aralık'ta Tahran'ın Evin hapishanesinde Avustralya akademisi Kylie Moore-Gilbert ile birlikte açlık grevine başladı .
Bayan Adelkhah, sağlığıyla ilgili korkular dile getirildikten sonra 12 Şubat'ta açlık grevine son verdi. On bir gün sonra, ciddi böbrek hasarı tedavisi için hapishane hastanesine kaldırıldı.
Sciences Po araştırmacısı, sosyal antropoloji ve devrim sonrası İran'ın politik antropolojisinde uzmandır ve Peçe: İran İslam Kadınları Devrimi de dahil olmak üzere bir dizi kitap yazmıştır.
Tutuklandığı sırada, Afganistan, İran ve Irak arasındaki Şii din adamlarının hareketini inceliyordu ve kutsal Kum'da zaman geçirmişti.
 
İran
 

bayan adelkhah news iran haber son dakika tutuklama