İran'dan Van iline üzücü haber, Bu test zorunlu

TAKİP ET

Van'da bir hafta önce Van Gazetesi Haber sitesinin yayına aldığı 'Van sınır kapısında müjde' adlı başlıklı haberinde bugün netice verdi. 

Van Gazetesi İran muhabiri Behnam Saffari Alamdari’nin Tahran’da görev yapan bir milletvekili ile 13.09.2021 tarihinde yapmış olduğu röportajda, sınır kapısı müjdesi verilmişti. Bununla birlikte İran muhabiri Van ilinde yapılan açıklaması sonrası yeni gelişmeler aktardı.

Van iline gelecek İran uyruklu vatandaşlar, sınır kapısında aşı yapılmasına rağmen izin verilmeyeceği ve bununla birlikte PRC testi zorlunu olacağını aktarıldı.

Daha önce bu müjdeyi veren Van Gazetesi, Van ilinde gelen İran ve Türkiye Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Hoy Milletvekili Adil Necefzade, Van Doğu Anadolu Yenilenebilir Enerji Fuarı ile İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları Fuarı konferans salonunda konuşmalarında;"Türkiye Meclis Başkanı ve İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanlarının yaptığı toplantılara dayanarak bugün Kapıköy, Gürbulak ve Esendere sınır kapılarının açıldığı müjdesini vermek istiyorum."dedi.



Van Gazetesi – İran – Özel Haber
Behnam Saffari Alamdari



 

Adil Necefzade vanhaber hoy