İRAN'LI HOSSEIN, 'TÜRKİYE'DE AKRABALARIMI ARIYORUM'

TAKİP ET

1918 yılında İran'da savaşa giden Mustafa beyin torunu Hosseın Ahmad Sedıgh, Türkiye'ye gelerek yakın akrabalarını aramaya başladı.

Zamanında Türkiye’nin Yozgat ilinde yaşayan akrabalarını bulmak için Van iline gelen İran Uyruklu Hosseın Ahmad Sedıgh, Yozgat’a akrabalarının olduğunu ve onlarla görüşmek istediğini ifade etti.

Van, 21 Ağustos 2023 - Van Haber Gazetesi'nde yer alan haberde, 1918 Yılında İran’ın Urmia bölgesine göç den Mustafa Bey, Annesi Fatma, Babası Ahmet olan şahsın torunu Hosseın Ahmad Sedıgh, Türkiye’ye gelerek akrabalarını aramaya başladı.

1918 yılında İran'ın Urmia bölgesine göç eden Mustafa Bey'in torunu Hossein Ahmad Sedigh, Türkiye'ye gelerek akrabalarını aramak için harekete geçti. Hossein Ahmad Sedigh, annesi Fatma ve babası Ahmet'e sahip olan bu şahıs, İran uyruklu bir vatandaş olarak Türkiye’ye gelerek akrabalarını bulmaya çalışıyor.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER

1918 yılında İran'a savaş nedeniyle göç eden Mustafa Çavuş, belirli sebeplerden dolayı geri dönmedi. Bu nedenle torunu, Türkiye'de akrabalarının olduğunu düşünerek yardım çağrısında bulundu. Yozgat ilinde akrabalarını bulma umuduyla Van ilinde Van Haber Gazetesi'ne geldi ve onlarla iletişim kurmak istediğini açıkladı.

1918 yılında İran’a savaştan dolayı giden Mustafa Çavuş, İran’dan bazı nedenlerden dolayı dönmedi. Bunun üzerine torunu harekete geçerek Türkiye’de akrabasının olduğunu düşüncesiyle yardım çağrısında bulundu.

Hossein Ahmad Sedigh, "İran'da yaşıyorum. Dedem Mustafa Bey, 1918 yıllarında İran Güney Azerbaycan'a gelmiş ve orada yaşamış. Evlenmiş ve bilinmez nedenlerle Türkiye'ye geri dönmemiş. Şimdi Türkiye çapında ve Yozgat'ta akrabalarımı arıyorum. Eğer bilen ve tanıyan varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum. 1918 yılında İran'a gelerek yaşayan dedemin yakınlarını Türkiye'de arıyorum. Halka sesleniyorum. Yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum." dedi

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber – van haberleri




Van İranlı Hosseın Ahmad Sedıgh vanhaber