İranlı Turistler, Van'ı Salladı

TAKİP ET

İranlı turistler, yeni yıl sevincini yaşamak için Van'ı tercih ederek turistler, otelleri ve eğlence mekanlarını adeta doldurarak Van'ı salladı.

VAN - Müzikler eşliğinde coşkuyla dans eden İranlılar, "mutlu yıllar" diyerek yeni yılın gelişini kutladı.

Van'da gerçekleşen yeni yıl kutlamaları, renkli ve neşeli anlara sahne oldu. 2024'e coşkulu bir giriş yapmak isteyen turistler, otelleri ve eğlence mekanlarını adeta doldurdu. Van 2024'de İranlı turist akınına uğrayarak adeta eğlenceyle sallandı.

İran ile Türkiye arasındaki Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan son bir yıl içinde 600 bin İranlı, yılbaşı için Van'a akın etti. Bu turistler, ülkelerindeki resmi tatil ve izin günlerini Van'da geçirme tercihinde bulunarak kente canlılık kattı. Gündüzleri alışveriş yaparak kent ekonomisine katkıda bulunan İranlılar, Van'ın cadde ve sokaklarını renklendirdi.

Otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaşan İranlı turistler, Van'daki eğlence mekanları ve otellerde düzenlenen özel yılbaşı programlarına büyük ilgi gösterdi. Kendi müzikleriyle dans ederek yeni yılı karşılayan İranlılar, Noel Baba kıyafeti giyen otel çalışanlarıyla birlikte eğlendi. Turistler, "mutlu yıllar" dilekleriyle hem kendi aralarında hem de Vanlılara yeni yıl sevgisi iletmekte tereddüt etmedi.

Bu eğlenceli atmosferde İranlı turistler, Van'ı her yıl tercih etmelerinin nedenini, kentin kendilerine sunduğu sıcak karşılama ve eğlence olanaklarıyla açıkladı. Van'ın kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ve samimi atmosferi, İranlı ziyaretçileri her defasında çekiyor. Vanlı esnaf da İranlı turistlerin bu tercihini memnuniyetle karşılıyor, yeni yıla birlikte coşkuyla girdi.

Kentte yeni yıl kutlamalarında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Van il Emniyet Müdürlüğü polis ve Van il Jandarma komutanlığı ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürdü

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van salladı vanhaber Turistler