İSA BERGE, ""Hükümetimizden destek bekliyoruz"

TAKİP ET

VAN HABER VAN GAZETESİ / Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge,'Van'ın turizm potansiyeli çok iyi değerlendirilmelidir. Van Gölü etrafına 5 yıldızlı otellerin yapılabilmesi için teşvik sistemi cazip hale getirilmelidir. dedi.

“İşyeri sahiplerinden bu yıl kirayı arttırmamalarını rica ediyoruz”

“İşyeri sahiplerine çağrımızdır, esnafımızın mali tablosu ortadadır, bu nedenle 2020 yılında kiralara artış yapmamalarını rica ediyoruz. Bir defaya mahsus yapılmayacak kira zammı, piyasaya moral kazandıracaktır. Van’ın can damarı konumunda olan esnafa verilecek her destek, en önemli sorunumuz olan işsizliğe bir nebze de olsa çare olacaktır.”
 
“Van’ın avantajı değerlendirilmelidir”

“Van’ın kalkınabilmesi adına 2020’den beklentilerimiz vardır. Güneşin ve suyun başkenti olan Van’ın tarihten gelen asaleti gereği çok daha iyi yerlere gelmelidir. Başta İran olmak üzere hem çevre ülkeler hem de bölge açısından bir cazibe merkezi olan Van, bu avantajı Van Denizi, turizm ve sınır ticareti anlamında iyi değerlendirmelidir.”
 
“Güneşi görmenin zamanı geldi”

“Güneşin başkenti olan Van’da yenilenebilir enerjinin değerlendirilmesi. Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi kapasitesi bakımından Türkiye 1.si olan Van’da üretime başlanması. Van’ın dört bir yanı güneş elektrik santralı (GES)’ler ile donatılmalı. Van tek başına Türkiye’nin yüzde 6’lık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek konumda olan bir şehirde yaşıyoruz.”
 
“Turizm potansiyeli açığa çıkarılmalıdır”

“Van’ın turizm potansiyeli çok iyi değerlendirilmelidir. Van Gölü etrafına 5 yıldızlı otellerin yapılabilmesi için teşvik sistemi cazip hale getirilmelidir. Yatırımcıların ilimize yatırım yapabilmesi için Van özelinde bölgeye pozitif ayrımcılık elzemdir. Van’ın uluslararası alanda tescilli 101 değeri bulunuyor. Van müzesi turizme bir ivme kazandırdı. Tarihi ve turistik yerleri restore edilerek turizme kazandırılmalıdır.”
 
“Hükümetimizden destek bekliyoruz”

“Hükümetimizden beklentimiz yılın ilk çeyreğinde KOSGEB destekli faizsiz 50 bin TL cansuyu kredi desteği sunmalıdır. Bankalarla kredi sorunu yaşayan çok sayıda esnafımız için sicil affı getirilmelidir ve kayıt dışı esnaf kayıt altına alınmalıdır. SGK ve BAĞKUR primlerinde indirime gidilmeli ve prim ödeme gün sayısı 9 bin günden 7 bin güne indirilmelidir. Kredi ve teşvik sisteminin daha da geliştirilmelidir.”
 
VAN GAZETESİ
HİKMETULLAH YETKİN
 
 

“hükümetimizden destek bekliyoruz” “turizm potansiyeli açığa çıkarılmalıdır” “güneşi görmenin zamanı geldi” “van’ın avantajı değerlendirilmelidir” “İşyeri sahiplerinden bu yıl kirayı arttırmamalarını rica ediyoruz” van haber van gazetesi isa berge isa ber