İskele Mahalle Sakinleri Doğalgaz İstiyor

TAKİP ET

Van İskele mahallesi halkı, yetkilileri göreve davet ederek hizmet hakları olan doğalgazı istedikleri ve çalışmaların biran önce yapılmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden Savaş Ertan ''Van ili tuşba ilçesine bağlı iskele mahallesinde ikamet etmekteyim.  İlimize doğalgaz geleli 10 yıldan fazla oldu ve biz iskele mahallesi olarak hala bu hizmetten yararlanamadık. Mahallemiz doğalgaz dağıtım merkezine en fazla 2 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen yaklaşık 20 30 km uzaklıktaki edremit tokiye doğalgaz verile biliyor nedense iskeleye kod farkı  imar planı gerekçeleriyle yıllarca doğalgaz verilmedi oysa iskelenin hemen yanındaki yalı mahallesi kod olarak düşük olmasına rağmen oraya doğalgaz verilebiliyor ve yine iskele mah.  İçerisindeki cezaevine doğalgaz verilebiliyor fakat biz iskele halkı olarak alamıyoruz. En son 2019 yılı için verileceği söylendi fakat yatırım olmadığı için bu yılda alamadık.   Sonuç olarak ekonomik şartlardan dolayı kömür de çok palandığı için çoğumuz kömür almakta zorlanmaktayız.  Bu itibarla mahallemizin 2020 yılında artık doğalgazla tanışmasını istiyoruz bunun  çin  imar planı da hazır olan mahallemizin yatırım programına alınıp gerekli yerlere geçirmelerini yetkililerden istiyorum'' dedi.
Yazmadık kurumun kalmadığını söyleyen Ertan, bazı kurumların doğalgazı kullandığını fakat mahalle sakinlerinin bu güzellikten yararlanamadığını dile getirdi. Bu mağduriyetin ortadan kalkması için yetkililerden bir an önce soruna çözüm getirilmesini istiyor. 

iskele iskelede doğalgaz doğalgaz sorunu iskele mahallesi van iskele sakinleri mahalle sakinleri doğalgaz istiyor