İsmail Yılmaz, 'Küçük Esnaf Sahipsiz Kaldı'

TAKİP ET

Van Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası başkan aday adayı İsmail Yılmaz, seçim öncesi Van Gazetesine verdiği röportajında neden aday adayı olduğunu açıkladı. 

Van’da bulunan küçük esnafların yaşadığı sorunlar hakkında da bilgi verdi.

İsmail Yılmaz, “Van Gürpınar’lıyım. Beş çocuk babasıyım. Ben esnaflarla ilgili konuşmak istiyorum. Esnaflarla ilgili bayağı sıkıntılarımız var. Özellikle küçük esnaf çok sahipsiz kaldı. Van’daki 19 STK içinden biride bizim oda başkanımız. Bunlar meslektaşlarımız, içerisinde belli bir kesimi dışarıda bırakıldı.

Odaların birçoğunda yaşadığımız sıkıntıları sizlere aktarmak isterim. Van Kahvehaneciler, Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf odasının birçok eksiğini gördüğüm için aday olmak istedim. Mevcut odanın esnaflarına sahip çıkmadığı gibi bir bayram mesajını bile çok gördüler ama tabii ki yoğun olabilirler. Başkana sorunlarımızı aktarmak isterken doğrudan başkanla iletişime geçemiyoruz. Başkalarına yönlendiriliyoruz.” dedi.

“MORAL ZİYARETİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VARDI”

Daha sonra İsmail Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;

“Bizim oda başkanımız esnaf kefaret kooperatifinde haftanın beş günü memur gibi çalışıyor. Hafta sonları dinleniyor. Tabii en doğal hakkıdır ama esnafı ziyaret etmez, sorunlarını dinlemez ve ilgilenmez. Pandemiden dolayı çok zor durumda kaldık. Çünkü böyle bir süreçte moral ziyaretine çok ihtiyacımız vardı. Her hangi bir sokağa gitse bir kahvede oturup, üç beş esnafı yanına çağırdıktan sonra sorunlarını dinlese daha iyi olur. Van’da çok güzel yeni açılmış cafeler var. Şemsiye ve Kültür sokakta yeni açılmış iş yerleri var.  Gidip hallerini sıkıntılarını sordu mu? Bunlar, önemli şeyler ama yapılmıyor. Onlardan çok şey istemedik. Sadece bir moral ziyareti istedik. 

 Normalde Esnaf Kooperatifinde çalışmak yasaktır. Çalıyorsa da esnafa hizmet etmelidir. Çünkü mevcut başkanımız başka bir odada çalışıyor…

“YENİ BİR BAŞKANA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

“Yeni bir başkana ihtiyaç olduğunu düşündüm. Bu kararı tek başıma almadım. Toplantılar yaparak, sohbet ederek aldım. Bu kurumdaki esnaf arkadaşlarımızla ilgili kahvecilerle, internetçilerle, düğün salonlarıyla ve halı saha sahipleriyle bire bir görüştük. Aday olma kararını aldık. 

Başkana dertlerini anlatıyorlar.  Pandemiden dolayı çok zor durumdayız. En azından bir öncülük yapın da bizler sayın valimizle görüşelim. Batıda birçok belediye başkanı esnafa yardımda bulundu. Sizlerde bizlere yardımcı olun. Geçen dönem oylarımızı sizlere kullandık ama başkanın verdiği tek bir cevap var; “Kusura bakmayın! Ben bu yaştan sonra sizinle gelemem “diyor. 

Arkadaşlar ısrar ediyor. Biz sizi seçtik, size oy verdik. Ardından başkan şöyle söylüyor; “oy vermeseydiniz, niye beni seçtiniz” diyor. 

“ODA TABELAMIZ BİLE YOK”

Ardından bunlar ekledi; 

En önemli sorun, oda tabelamız yok. Dışarıdan konumumuzu belirtecek bir tabelamız bile yok. Şu anda esnaf kefaret kooperatifinin bir kısmında yapılan bir oda bize verilmiş. Vatandaş iş yeri açınca odaya gidip kayıt yaptırmak zorunda ama tabela olmayınca yeri bulamıyor. Van Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odasını bilen yok. Esnaf Kefaret Kooperatifi içerisinde küçük bir kâğıda Van Kahveciler Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası yazıyor. Biz bu odayı kazansak bile masamız yok, hatta bir sandalyemiz bile yok.”diyerek konuşmalarını noktaladı.

Haber: Sevda Uzunyol
 

ismail yılmaz küçük esnaf van van haber van gazetesi kahve internet oda