İsyan kime? Van otlu peynire mi? Tüccara mı?

TAKİP ET

Peynir fiyatlarının yükselmesi, haksız kazançların işlerini etkilemesi, kuraklıktan dolayı ve dış tüccarlardan kaynaklı sıkıntılarını anlatan Peynirciler Çarşısı esnafından Hakan Çakır,"Bu sene kuraklık olduğundan dolayı hayvan iyice doymuyor ve haliyle süt veremiyor. Talepte çok olunca fiyatlar da ister istemez artmış oluyor.'dedi.

Peynirciler Çarşısı esnafından biri olan Hakan Çakır; “87’den beri buradayız. Bu sene kuraklık olduğundan dolayı hayvan iyice doymuyor haliyle süt veremiyor. Talepte çok olunca fiyatlar da ister istemez artmış oluyor. Tabii hem kuraklık var hem iş yok.

PEYNİRDE TALEP ÇOK OLUNCA FİYATLAR ARTIYOR

Peynir fiyatlarına gelince, fiyatları genellikle esnaf belirliyor. Fiyatlar bazen tüketicinin talebine göre de değişebiliyor. Talep olmayınca esnaf peyniri istifliyor. İstifleyince de fiyat düşüyor. Yani peynir çok olursa fiyat düşer. Bu yıl her yerde süt ürünlerinin fiyatları çok arttı.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPARSA FİYATLAR BU KADAR YÜKSELMEZ

Peynir aldığımız vatandaş eskisi gibi değil, hepsi iletişim halinde. Peyniri 40 TL’ye alıyorum. Fakat birçok yerde böyle değil.  Daha az da olabiliyor fazla da olabiliyor. Çoğu peynir satan vatandaşlar evlerinde stok yapmış. Yeni açılan bir peynir yeri köylere gidip uygun fiyata peynir topluyorlar. Otuz kırk tona yakın peynir topluyorlar. 

Bunları deposunda biriktiriyor. Köyde bitince biz esnaflar mağdur kalıyoruz. Binlerce peynirci var. Artık berberler de peynir ve bal satıyor. Belediye bunun önüne geçmeli. Önüne geçerse fiyat böyle yükselmez kimse kafasına göre fiyat belirlemez. Herkes kendi işini yaparsa fiyatlar bu kadar yükselmez."dedi.

Çakır son olarak; “Belediyelerin bunların önüne geçmesini istiyoruz. Esnafına sahip çıkmalı. Çoğu zaman burası boş oluyor. Düzenlemeler gelirse daha iyi olur.”diyerek sözlerini noktaladı.

Van Gazetesi - Özel haber
Sevda Uzunyol, Suzan Öner,

Hakan Çakır Vanhaber van otlu peyniri