İtalya ölümlerin önüne geçemiyor-vanhaber

TAKİP ET

Vanhaber-vanhaberleri Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısını 183,737 olarak bildirdi. Covid-19 nedeniyle toplam 7 bin 178 kişi öldü, 79 bin 911 kişi de iyileşti.

 VANHABER  İtalya'da, 21 Şubat’ta patlak veren Covid-19 salgınında ölenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülke genelindeki Covid-19 vakalarına ilişkin son durumu başkent Roma’da günlük düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Borrelli, ülkede mevcut Covid-19 vaka sayısının 26 bin 62’ye çıktığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Covid-19 bulaşanların toplam sayısının 31 bin 506 olduğunu bildirdi.

BREZİLYA'DA İLK ÖLÜM

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle 62 yaşındaki bir hasta hayatını kaybetti. Ülke basınındaki haberlere göre, Brezilya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Covid-19 vakalarının en çok görüldüğü bölgelerden Sao Paulo eyaletinde 62 yaşındaki erkek hastanın yaşamını yitirdiği ve bunun ülkede Covid-19'dan kaynaklanan ilk ölüm olduğu duyuruldu.

Öte yandan ülkede 67 yeni koronavirüs vakası daha görüldüğü ve vaka sayısının 301'e yükseldiği belirtildi.

Japonya Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ve Japonya Futbol Federasyonu Başkanı Kozo Tashima Tokyo'da  yaz olimpiyatlarının erteleneyip ertelemeyeceği tartışılırken, kendinin corona virüse yakalandığını açıkladı.

Tashima, yaptığı toplantıda "Bugün, test sonucum yeni corona virüs için pozitif olduğunu gösterdi. Hafif ateşim var. Doktorların tavsiyesi üzerine tedaviye yoğunlaşacağım" dedi.

Japon yetkililer, temmuz ayında başlayacak olan yaz oyunlarının, virüs nedeniyle ertelenebileceği veya hatta iptal edilebileceği yönündeki spekülasyonlara rağmen planlandığı gibi gerçekleşeceği konusunda ısrar ediyor.

DSÖ'DE İKİ VAKA

İran'da yeni tip corona virüs (ovid-19) nedeniyle 135 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 988'e yükseldi. İran devlet televizyonunun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte Covid-19 nedeniyle ülke genelinde 135 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, iki çalışanın corona virüse yakalandığını doğruladı.Lindmeier, “Ofisten çıkan çalışanlarımız evdeyken semptomları gösterdi ve onlara Covid-19 tanısı konuldu” açıklamasını yaptı.


KAYNAK Dünya Haberleri

corona virüste son durum italya 345 kişi hayatını kaybetti 67 yeni koronavirüs vakası İtalya ölümlerin önüne geçemiyor brezİlyada İlk ÖlÜm (dsÖ) sözcüsü christian lindmeier vanhaber vanhaberleri vangazetesi