Kadim aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan'dan Kamuoyu açıklaması

TAKİP ET

Genel Başkanı Rasim Aslan,' bu toplumun kin, nefret ve Kaos ortamına sürükleyen söylemleri kınamak ve bir daha yaşanmasına Mahal vermemektir.'dedi.

Kadim aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, Kamuoyuna açıklamada bulundu.

Kadim aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, “Kadim aşiretler Federasyonu Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü, bekasını, aşiretlerin tarihini, kültürünü, misafirperverliğini örf ve geleneklerini korumak ve aşiretlerin terör tuzaklarını önlemek için kurulmuştur.  
Kurulduğumuz günden bugüne kadar yanlışını zalimin zorba'nın karanlık şer odaklarının karşısında olduk.

Bugün, basın açıklamasını yapmamızın sebebi; bu toplumun kin, nefret ve Kaos ortamına sürükleyen söylemleri kınamak ve bir daha yaşanmasına Mahal vermemektir. 

Federasyonumuzun Üst Kurulu üyesi (Sipan aşiretinden) Ağrı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan'ı sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edildiğini şahit olduk. İsviçre'de yaşayan şoför Abdulkadir Aktürk "Savcı Sayan'ı susturun CHE GUEVARA 18 yaşındaki gence sesleniyorum, destan, yaz, efsane ol" diyerek Kürt gençlerini kışkırtıp kendi soydaşların öldürmeleri halinde efsane olacakları safsatasını öne sürmüştür.

Bilinmelidir ki hangi aşiret mensubumuza saldırılırsa, kimden ve nereden gelirse gelsin federasyonumuzun karşısında görecektir. 

Mazlum Kürt gençlerine efsane olmayı, kasten adam öldürmeyi, saldırmayı ödüyorsunuz da neden kendi çocuklarınızı yurt dışında özel okullarda saklıyorsunuz? Madem bu kadar niyetiniz, sözde efsaneli kendi çocuklarınıza öğütleyin, Kürt gençlerine değil. 

Artık Kürt gençleri; okullarının neden yıkıldığını, yollarının yapılmasını neden engellendiğini, inançlarına ve kültürlerine neden saldırdığınızı apaçık bir şekilde görüyorlar.  Ayrıca binlerce okumuş, yarın doktor, öğretmen veya Savcı olabilecek gençleri yeşermeden öldürdüğünüzün ve cezaevinde yüzünde farkındadırlar. Sizin Gözleriniz kör, kulaklarınız sağır. Çünkü hala nöbet tutan annelerin çocuklarına kavuşma feryatlarını dahi duymuyorsunuz. Bir evlat kolay mı yetişiyor?

Bugün gelinen noktada kimi mezar başında evlat, eş ve baba acısını çekiyor.. Kimi de hala dağda bayırda evladının akıbetini arıyor. Siz ise; Kürt gençlerinin kanı üzerinden dünyanın en gelişmiş ülkelerinde lüks hayatlar sürdürüyorsunuz. Hiçbir gencimiz Che Guevara olmak istemez. Atası Selahattin Eyyubi gibi Kudüs'ün fethiyle, Bediüzzaman Sait Nursi gibi iman ve inancıyla isimlerinin anılmasını isterler. Hiçbir Kürt genci ucuz kahramanlık peşinde koşmaz. Çünkü Kürt gençlerinin gayesi öldürmek değil yaşatmaktır.

Gerçekten Kürk genci olan Savcı Sayanlar ölümleri engellerken bazı kendini bilmezlerin ise hala Kürdü köydeki vurdurmak istediğine şahit oluyoruz. 

Kadim Aşiretler Federasyonu birlik beraberlik Barış kardeşlik halkların kaynaşmasını mücadelesini veriyor ve vermeye edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur…”denildi.

YAZI DERLEME: VAN GAZETESİ 
HABER: SÜLEYMAN ÇELEBİ
 

rasim aslan kadim aşiretler van güncel haber