Kadın Üreticilere Tam Destek

TAKİP ET

Muğla'da kırsal kalkınma çalışmaları ve kadın üreticilere destek olmak için pilot bölge olarak seçilen Menteşe ilçesinde ,40 üreticiye 120 kıl keçisi dağıtıldı.


 Özellikle kadın üreticilere destek olmak için başlatılan projede pilot bölge olarak seçilen Menteşe ilçesinde,40 üreticiye 2 dişi 1 erkek olmak üzere toplam 120 kıl keçisi dağıtıldı. Düğerek Mahallesi’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, eski ve yeni meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Kıl keçisi desteği proje ile üreticilerin ikinci yılda ellerinde anaçlarla birlikte 8 keçisi olması ve üretime teşvik edilmesi amaçlanırken,sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması, hayvancılığın desteklenmesi ve alınan taleplerle birlikte diğer ilçelerde de hayata geçirilmesi hedefleniyor. Yörük kültürünün önemli öğelerinden olan kıl keçisinin bakım ve besleme ile her türlü iklim koşullarına çok iyi adaptasyon sağlayan, hastalıklara dayanıklı, makiliklerden iyi yararlanabilen, yetiştiriciliği kolay bir ırk olması nedeniyle seçildiği belirtildi.

 

kadın Üreticilere tam destek van gazetesi muğla muğla büyükşehir belediye başkanı osman gürün menteşe belediye başkanı menteşe ilçesi bahattin gümüş kadın üreticiler adaptasyon