KANDAŞOĞLU, TCDD İLE GÖRÜŞTÜ

TAKİP ET

Van'ın sorunları ile birebir ilgilenen ve Van sevdalısı Zahir Kandaşoğlu, Van iskele sahili sorununu TCDD Genel müdür yardımcısı İsmail MURTAZAOĞLU ile görüştü.

Mart ayında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’na bağlı Gar Müdürlüğü’ne bağlı Feribot İskelesi’nde başlatıldığı öğrenilen çalışma ile sahil kordonunun tamamıyla kapatılacağı ve feribot İskelesi bünyesine dönüştürüleceği kararı alınmıştı. Sahilin yıkımından sonra herhangi bir adım atılmadı. Van’ın turistik anlamda da önemli ziyaret noktalarından birisi olan, İskele’nin kapatılmasını civar esnafı ve vatandaşlar üzüntüyle karşılarken yetkililer bu alanın yeni eklenen feribotlar için genişleme çalışmasına dâhil edildiğini dile getirilmişti.  Van’ın İskele sahilinde TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ‘Feribot Projesi’ kapsamında Feribot İskelesi ve İskele Feribot Parkı'ndaki yeni feribot yollarının yapımı çalışması kapsamında İskele Feribot Parkı'ndaki yeşil alan kaldırılarak yeni gar ve yol yapımı çalışması başlatılmıştı. Bu konu ile ilgili  iş adamı ve Van sevdalısı Zahir Kandaşoğlu, TCDD Genel müdür yardımcısı İsmail MURTAZAOĞLU ile görüştü.
 
Van'ın iş adamlarından ve Van için sürekli bir çaba sarf eden, Van'ın en çok sevilen simalarından olan Zahir Kandaşoğlu, "Van çehresi olan İskele sahil parkının projesi belli olamadan 8 ay önceden yıkmaları bana büyük bir dert oldu. Bir gecede bu güzel sahili yıkmalarını gönlüm el vermedi ve bende bu sorunu TCDD Genel müdür yardımcısı İsmail MURTAZAOĞLU ile görüştüm. Bu güzelim sahilin eski ve yeni görüntülerini  TCDD Genel müdür yardımcısı İsmail MURTAZAOĞLU'na gösterdiğimde şok oldu. Derhal Van'a bir komisyon göndereceğini teyit etti. Bu durumu Van kamuoyuna bilgilendirip, bu duyarlılığımdan dolayı da bana teşekkür etti."dedi.
 
VAN GAZETESİ/2019
HABER: HİKMETULLAH YETKİN
FOTOĞRAF MONTAJ: EYŞAN YÜZGEÇ
HABER EDİTÖRÜ: SEVDA YETKİN
WEB ANALİZ: TAHİR ÇİÇEK
YAZI İNCELEME: İSLAM KANAT
 
 

kandaŞoĞlu tcdd İle gÖrÜŞtÜ van gazetesi van haberleri van haber gazetesi vanda son durum van olay haberleri İsmail murtazaoĞlu van için sürekli bir çaba sarf eden vanın en çok sevilen simaları vanın iş adamları türkiye cumhuriyeti devlet demiryolları tcd