Kandaşoğlu,"Van Hayvan Pazarı yetersiz" Bu sorunları biz aşacağız

TAKİP ET

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Beyaz Liste Başkan adayı Zahir Kandaşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında canlı hayvan pazarını ziyaret etti. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası 1. Grup tarım ve hayvancılık seçimi için aday çalışmaları yeniden başladı. Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Beyaz Liste Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu ve ekibi canlı hayvan pazarını sabah saat 08:00 saatlerinde ziyaret ederek besicilerle kahvaltı yaptı. Besicilerle yaptığı kahvaltı sonrası hayvan pazarıyla ilgili sorun, sıkıntı ve talepleri dinleyen Başkan Kandaşoğlu, yapılacak 1. Grup seçimleri sonrası hayvan pazarında hiçbir sorunun kalmayacağını, sahte küpe olayına son verileceğini, hayvan pazarının yaşanabilir bir duruma getirileceği sözünü verdi. 


HAYVAN PAZARI VAN GİBİ BÜYÜK BİR ŞEHRE YAKIŞMIYOR
Kentte besicilerin önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen Kandaşoğlu, “Hepimiz çobanlıktan geliyoruz. Çobanlık mesleği atadan, babadan kalan bir meslektir. Birçok kişi için çok önemli bir meslektir. Tarım ve hayvancılık olmadan yaşamamız mümkün değil. Bilindiği üzere Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir seçimi oldu. 22 Ekim seçimde kazandık ve bu seçim aslında bitti. Ama maalesef bazı nedenlerden dolayı yalnız birinci grupta seçimi iptal ettiler. 1. Grup için 17 Aralık’ta tekrar seçime gideceğiz. 1. Grupta da kayıtlı olanlarda yalnız tarım ve hayvancılık yapan hemşerilerimizdir. Bu anlamda biz de hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı ziyaret edip, sorunlarını yerinde görmek istedik. Beyaz Liste ekibi olarak hayvan pazarını ziyaret ettik. Onların yaşadıkları sorunları yerinde gördük. Mevcut hayvan pazarı Van gibi büyük bir şehre yakışmıyor. Bu hayvan pazarı 50 yıl önce yapılmış bir hayvan pazarıdır” dedi.


CANLI HAYVAN BORSASINI KURACAĞIZ
Seçimi kazandıkları takdirde bölgeye Canlı hayvan borsasını kuracaklarını kaydeden Kandaşoğlu, “Ticaret Borsası buraya el attı ve eksikleri yavaş yavaş tamamlıyor ama meydanın sahası yeterli değil. İlimize, vatandaşlarımıza, çiftçimize yakışır yeni bir meydan alanına ihtiyaç var. Burada doğru düzgün bir sosyal tesis yok. Lokantalar, sosyal tesisler, kahvehaneler, lavabolar olmalı. Buradaki giriş- çıkışlar kontrol altına alınmalıdır. 17 Aralıktan sonra Ticaret Borsasıyla güç birliği yaparak, buradaki eksikleri gidereceğiz. Çiftçilerimize yakışır alanlar yaratacağız. Sosyal tesisleri tamamlayacağız. Canlı hayvan borsasını kuracağız. Van Hayvan Pazarı yetersizdir” diye konuştu. 


VAN’IN SORUN VE SIKINTILARIYLA İLGİLENECEĞİZ
Hayvan pazarını daha düzgün bir yere taşıyarak, size yakışır güzel işler yapacağız diyen Kandaşoğlu, “Bundan sonra ilimize sahip çıkacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde Van’ın sorun ve sıkıntılarıyla ilgileneceğiz. Van’ın sorun ve sıkıntılarını kendimize dert edineceğiz. Sizin derdiniz bizim derdimiz olacak. Bugün buraya gelmemizdeki neden budur. Ekibimiz yıllardır tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir ekip. İnşallah ilimize ve insanlarımıza çok daha güzel işler yapacağız. Bu sorunların yanı sıra ciddi bir anlamda küpe sorunu var, sahte küpe sorunu besicilerimizi derinden etkileyen bir konu haline geldi, bu sorunların üstesinden gelebilmek için elimizden gelen çalışmayı sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.

Van Gazetesi - Van Haber

Zahir Kandaşoğlu Van Haber